< Pia Bjering

 


Under min barndom tyckte jag alltid om att måla och teckna. Att få vara här och nu och skapa. Men det var inte förrän jag möte en bildlärare på förskollärarprogrammet som jag förstod vad konst är och kan betyda för människor. Där fick jag hjälp att hitta mina förmågor till att hjälpa barn att hitta sin medfödda kreativitet samt att vara en inspirationskälla för dem.
Efter ett antal år som förskollärare i Varberg och i Göteborg var det dags för mig att få påfyllning av kreativ energi och jag studerade ett år på KV- konstskola i Göteborg.
Min man Lars och jag träffades i Göteborg men vi är båda hallänningar från början. Jag är från Varberg och Lars från Ugglarp, så efter ett tiotal år i Göteborg var det naturligt att ta hem familjen till Varberg. Vi har begåvats med två underbara barn, Rasmus 15 år och Karin 9 år.

Att resa och uppleva nya kulturer är ett stort intresse som jag och Lars delar och som vi hoppas går i arv till våra barn. Mitt intresse för olika kulturer, konst och historia gjorde att jag upptäckte konservatorsyrket. 2004 var jag klar med min kandidatexamen i konservering vid Göteborgs universitet.
Just nu arbetar jag som förskollärare på Stenåsa förskola 50 % och är egenföretagande målerikonservator resten av tiden. På fritiden tycker jag om att” bara vara” med familjen, läsa skönlitteratur, jobba i trädgården. Jag rider på Kvarnagårdens ridskola och försöker bli en bra ryttare, detta är ett intresse som sitter kvar från barndomen och som jag ganska nyligen tagit upp igen. När tid finns målar jag själv och hoppas på att en dag kunna ha en egen utställning.
Min förhoppning i framtiden är att jag ska kunna utöva mitt yrke som målerikonservator och samtidigt få möjlighet att resa och träffa människor från olika kulturer och givetvis att få vara med och bevara viktiga artefakter för framtidens människor och dess behov.