< Britten - Ordförande i Qniv 2009, 2010

Hej alla Qnivare!
Att få ett sånt uppdrag som helt nyinflyttad är ju både lyxigt och lite skrämmande för jag känner ingen och hittar knappt alls. Men med tålamod, Eniros kartor och ett envist frågande skall det gå bra och när jag tänker på Qniv om ett år så ser jag framför mig en förening som tagit än mer plats i kommunen och regionen!

130 medlemmar är ju fantastiskt! Vi har alla möjligheter i världen att utveckla vårt nätverk så som vi vill ha det!
Jag ser framför mig fler projektgrupper som jobbar självständigt utifrån teman eller med sikte mot specifika happenings som lyfter fram Qniv som grupp men också oss som individer - vi är en färgstark skara företagare och företagsamma och vår gemensamma kompetens är enorm!
Vad tror ni om en pampig galakväll med olika priser, utnämningar och presentationer av projekt.
Och årets Qnivare kanske?

Mitt mål är att under 2010 bidra till att ytterligare sätta föreningen och medlemmarna på kartan för gemensam nytta. I styrelsen har vi redan börjat så smått och du kommer att kunna följa jobbet på hemsidan.
Vi återkommer… och jag tackar för förtroendet 2010.

Britten Toftarp

Ordförande i Qniv februari 2010


Jag vill också passa på att berätta lite mer om mig, vem jag är, mitt företag, och hur jag hittade Morup i Halland och Kärleken! denna kraft som får oss att tänka i nya banor och ta nya beslut på våra unika och personliga resor genom livet!

För många herrans år sedan var jag och en kamrat på bilsemester på västkusten. Vi hade landat en sommarkväll på Societén i Varberg. Det var en ljum kväll med kulörta lyktor i parken och vi satt med en kaffe och calva på punschverandan. Det var fullt av folk och man kunde känna sommarens alla dofter i näsan. Jag minns att jag då kände; Här skulle jag vilja bo!

Och nu, många år senare gör jag det och det kan jag delvis skylla på vår förre ordförande Helén när hon fyllde en hel Ålandsbåt med singlar, varav några herrar från Morup.
Redan vid middagen hade våra blickar mötts...
... och nu är jag här, i Morup!

Jag kommer från Örebro där jag haft både anställning och företag i kombination under senare år. Min anställning har varit som kulturkonsulent/utvecklingsledare vid Regionförbundet Örebro där jag specialiserat mig på kultur- och upplevelseindustri. En del kallar det den kreativa näringen och här i Halland säger vi upplevelseindustri.
Jag har jobbat med strategiska frågor men även utvecklat och finansierat en utbildning för kvinnor som vill starta eller har startat företag inom kultur- och upplevelsenäring.
Varumärke och konsumtionstrender tycker jag är speciellt kul.

Min egen firma är Kronmakaren www.kronmakaren.se
som man kan kalla ett sagoföretag på alla sätt och vis.
Här får jag utlopp för både handens skapande och intellektets behov genom att kombinera fantasi med historisk forskning och kunskap. Ambitionen är att kunna erbjuda såväl kronor som rena kunskapsdelar i form av föreläsningar, böcker och utställningar.

Tack vare att jag startat Kronmakaren som är ett relativt ”udda” koncept så kom behovet av mig som kulturföretagare igång och jag fick bokningar till KY-utbildningar och entreprenörsskapskurser etc. Detta har gjort att jag mejslat fram A Bloodhound delivery som den delen där jag gör just såna uppdrag, föreläser om företagande, konsumtionstrender mm. Jag kan även coacha och ställa besvärliga frågor som reder ut och strukturerar din tanke och jag kan söka pengar och boxa in projekt i rätt rutor s.a.s. Namnet kommer sig av en händelse då jag hjälpte min förre chef med en sammanställning och han utbrast: Herrejösses, du är ju som en blodhund på spår! Där satt det, karaktären och namnet – A Bloodhound delivery, at your service.


Helen - Ordförande i Qniv 2006, 2007, 2008


Det är fantastiskt att se när saker växer fram. På tre år har det hänt mycket i Qniv och inte i mina vildaste fantasier kunde jag drömma om att det fanns ett så stort behov att finnas för varandra. Självklart känns det att lämna något man startat upp men jag känner lycka och glädje att så många vill vara med.

Nu går jag vidare till nya utmaningar. Självklart är jag kvar i Qniv.

Tack styrelsen och tack alla som stöttat mig under åren.
Och jag önskar all lycka till vår nya ordförande Brittten Toftarp och till den nya styrelsen.

Helén

"Hur började detta med Qniv? Jo av längtan efter att få träffa nya likasinnade och olika sinnade kvinnor i Varberg. Skillnaden mellan individerna tillför nya erfarenheter och kunskaper.

Själv bor jag Grimmared i utkanten av Varbergs kommun sedan 2003 och det kändes som om det behövdes bygga en bro mellan stad och landsbygd plus att det är mycket mansdominerat i Varbergs näringsliv, kommun och styrelser av alla de slag.

Det finns en mångfald av begåvade, härliga positiva kvinnor i vår kommun, län, land och värld som inte syns. Vi behöver varandra.

Målet är att bygga upp ett nätverk där lusten och glädjen skall styra. Det skall aldrig kännas att man skall ”ställa upp”. Man skall komma för att man vill själv inifrån och för att få egen tid att utvecklas, göra affärer och få hjälp och stöttning av de deltagande medlemmarna.

Livet är fyllt av glädje och sorger och i olika tidsperioder i livet behöver vi olika kunskaper och hjälp. Därför är det viktigt att vi är i olika åldrar för att kunna dela med oss av våra erfarenheter
.