< Monica Dohsé


Min bakgrund:
Efter 20 år i Hälsingland återvände jag i maj 2007 till västkusten och Halland. Ända sen jag avslutade min utbildning på Högskolan i Gävle 1989 så har jag skapat och drivit mina egna kurser, främst inom området ”Skratt och Hälsa”. ” Humor är en viktig ingrediens i min världsbild”

År 1998 tog jag äntligen steget och startade eget, en dröm som jag haft sen jag var liten. Under de sista fyra år i Hudiksvall har jag tillsammans med två andra drivit ett fortbildningscentrum med åtta anställda. Där skapade och drev jag projekt och utbildningar för ungdomar, småföretagare samt nysvenskar.

Sen kom kärleken i vägen *skratt*.
Den 1 maj 2006 var jag i Gävle och stod mitt på torget och väntade på några vänner, då kom det fram en man till mig som och frågade efter vägen till en gata som han sökte. Jag hörde direkt att han var från Halland och han hörde min göteborgsdialekt. Jag visade honom vägen och passade samtidigt på att lämna mitt visitkort (man måste ju smida medans järnet är varmt) . Han ringde senare samma kväll och nu bor vi ihop här i Varberg. Så kan det gå!
/ Monica Doh

Hemsida: www.retreathalland.se