< Gunilla Axman

Jag heter Gunilla Axman och bor i Varberg. Jag kommer ursprungligen från Göteborg, men livet förde mig hit för 8 år sedan. Jag gjorde en mellanlandning i Falkenberg i ett halvår men hittade sedan mitt paradis här på landet. Här har min kropp och själ sakta fått läka ihop mitt ibland kossehagar, skog och arbete med att skapa en blomstrande trädgård med mycket rosor.
Min resa från Backabranden -98 där jag förlorade min dotter, till gården i Valinge har varit lång och mycket arbete med mig själv. Men den har också varit kantad av många möten, kärlek och många guldkorn. Jag har lärt mig mycket på vägen, men det har varit en dyrköpt kunskap. Mitt sätt att hantera sorgen var att hjälpa alla andra och att arrangera saker. Så det blev minnesfester för ungdomar, ridläger för överlevande, minnesgudstjänster, anordna föreläsningar m.m.
Idag ser mitt liv annorlunda ut. Jag mår bra och lever ett gott liv med min man, hund, son och barnbarn i Göteborg. Vi har en liten gårdsbutik för kropp, själ o ande. Min man jobbar bl.a. med zonterapi och healing när han inte kör lastbil i Göteborg. Själv är jag certifierad krispedagog i praktisk krishantering enligt Head On metodiken.
Metoden förklarar på ett enkelt, konkret och pedagogiskt sätt hur människor fungerar och reagerar i en krissituation och ger dig verktyg för att hantera krissituationer och människor i kris. Praktisk krishantering är en livskunskap som alla människor borde kunna. Den har själv hjälpt mig mycket i min vardag. Idag jobbar jag som konsult bl.a. för Crisos. Och i mitt egna företag Krisstöd i Halland. Med utgångspunkt av metodiken har jag föreläsningar, utbildningar och krissamtal.
Jag arbetar även som cirkelledare för studiefrämjandet med cirklarna Livskraft och Värkstaden. Där träffar jag människor som är långtidssjukskrivna av olika anledningar och människor som lever med ständig värk.
Jag är även utbildad i Taktil massage som jag ibland varvar med mina samtal när det behövs. Många tycker att det är en bra kombination, att först få massage och sedan samtal.
Jag arbetar även som timanställd undersköterska på äldreboende i Varbergs kommun.
Att vara med i ett nätverk bland människor som har andra kunskaper än vad jag har känns viktigt. Det känns också bra att få delge och ta del av denna fantastiska kunskapsbank som finns här i Halland!
Gunilla Axman
Valinge Gammalsgärde 24
43292 Varberg
0340 32220
0705 081884
www.krisstod.com