Om Qniv

Företagande likväl som företagsamma kvinnor är varmt välkomna till Qniv i Varberg - ett härligt gäng av många olika kompetenser. Vi hoppas att du kommer att hitta nya kontakter, samarbetspartners och vänner hos oss och även få inspiration till nya projekt och skapande i ditt liv.

Du bestämmer själv takten för ditt engagemang och ditt deltagande i aktiviteterna. Det ska kännas lustfyllt och inspirerande! Lyssna in dina behov, men upptäck också andras behov och hur spännande det kan vara att hitta nya infallsvinklar - se det som förenar oss och hur nya idéer kan ta form i möten och projekt. Ett öppet sinne för det oväntade har skapat många blomstrande företag i vår värld!

Under 2010 vill vi verka för mer BÄRKRAFT - Ett ord som sammanfattade ett 3 dagars seminarium under hösten 2009. Detta tar sitt uttryck i MUSSELBANKEN som startar under våren 2010 och kommer att fortsätta - lång tid framöver - hoppas vi. Läs mer om Musselbanken under projekt i menyn.

Britten Toftarp är vår nuvarande Ordförande sedan (sedan 2009).
Qniv startade 2007 Läs mer om kick-off kvällen HÄR
Du är välkommen att surfa runt på hemsidan fär att bekanta dig med våra projekt och visioner. Vi är en förening i ständig utveckling - så håll dig uppdaterad med kalendern och nyhetsbreven för att följa med i svängarna!
Styrelsens protokoll finns också här på hemsidan att läsa.


Aktiviteter - träffar - projekt
Vi anordnar coachingträffar, kulturevenemang, medlemskvällar och hittar spännande föreläsare inom vårt egna nätverk likväl som från hela Halland och Sverige. Tipsa gärna!!QnivLunch - vi träffas och äter lunch tillsammans första torsdagen i varje månad. Här finns också möjlighet för dig som vill presentera ditt företag / projekt eller annat att ha en miniföreläsning (20 min) efteråt, i direkt anslutning till lunchen. Under hösten 2010 kommer vi dock att göra en del förändringar och de månatliga luncherna kommer kanske att förvinna till förmån för 4-5 tillfällen under året då vi gör en större grej.Bloggen
- bloggar finns för oss. I dagsläget två stycken som man kan bli medlem i. Kulturprojekt-gruppen har en och det finns en efterlysningsblogg där du kan söka, ebjuda kompetenser, tjänster, produkter mm inom Qniv. Ligger väl lite i träda just nu, men vem som helst kan blåsa liv i dem! Och ni inom Qniv som vill starta ett eget forum för tankar eller projekt - kontakta Eva eva@evalea.se så startar hon upp den åt er.

Kvinnor i Fören
En återkommande konferens till havs på Viking Line/Cinderella som seglat under Qnivs flagga med Kapten Helen vid rodret. (vår förra ordförande Helen Andersson). Fr om 2010 driver Helen och en mindre grupp från Qniv projektet i privat regi. Du som är intresserad av att vara med kring detta projekt är välkommen att höra av dig till Helen Andersson. I november varje år börjar arbetet med konferensen. Det behövs värdinnor, kreativa hjärnor och massor av marknadsföring! Både 2008 och 2009 samlade vi 400 deltagare från hela Sverige! läs mer här www.kvinnoriforen.se
kontakt och info: Helen Andersson helen@helenandersson.se


Qnivs processer
Vad är det som skapar kreativitet, dynamik och utveckling i ett samhälle? Anne Andrén och Lena Frilund har koll på de "verkliga" framgångsfaktorerna för samhällets hållbara utveckling och sätter fokus på företeelser och maskinerier som skapar ett levande näringsliv, friska människor och lust att förverkliga drömmar och visioner. Vill du komma i kontakt med Anne och Lena maila processer@qniv.se

Kulturgruppen
anordnar träffar, workshops och är på ständigt jakt efter kanaler, sammanhang och möten där konsten och kulturen berikar näringsliv och samhälle. Detta är en "öppen grupp" där man kan var med på det man tycker är intressant. Men anmäl gärna att du kommer till våra träffar. Håll utkik i kalendern. Och glöm inte att själv föreslå aktiviteter!, så att det inte blir samma projekt och samma människor som bestämmer allt! :-)
kontakt: anneandren@live.se eller liv.monocrom09@gmail.com


Musselbanken
Startar våren 2010 och kommer att fortsätta kontinuerligt. Vi träffas hemma hos någon medlem (Värdinna eller Toppsnäcka) och håller en fast agenda som leds av en musselcoach. Roterande värdskap.
Läs mer under projekt. Musselbanken är öppen för ALLA medlemmar och är en kväll full av kompetensutbyte, tips och support för våra resp företag, projekt och liv. Liten måltid/fika serveras. Kostnad 100 kr/person. Inbjudan kommer att skickas ut, men du kan också ta kontakt med oss för mer info info@qniv.se

Lära-känna-varandra-kvällar
Styrelsen tar initiativet och bjuder in nya medlemmar med jämna mellanrum. Nya medlemmar har en gul fjäril vid sitt namn i medlemslistan. Har du ingen och ej har gått på en sådan här kväll - och gärna vill - tag kontakt med någon i styrelsen! Ev kommer musselbanken att ersätta dessa kvällar under hösten 2010.

Sommarfest
Återkommande evenemang som görs i juni och avslutar säsongen.

Hemsidan
Du kan fritt annonsera på Qnivs anslagstavla och du är även välkommen att få en "minihemsida" under ditt namn på medlemssidan. Vi hoppas att vi alltid lyckas lägga in rätt uppgifter, länkar mm, men vi är en stor förening nu! och upptäcker du fel på hemsidan, vill ändra dina uppgifter eller dyl - hör av dig till Qnivs webbie Eva, eva@evalea.se

Anmälan till aktiviteter
Glöm inte att anmäla Dig till aktiviteterna som du hittar under kalendern.
Om inget annat anges så gör du din anmälan till info@qniv.se


Hälsar Britten Toftarp, ordförande i Qniv