<<< till Qnivs startsida Kolla alltid kalendern för de senaste uppdateringarna!
Får du inte påminnelser om nyhetsbrev? Hör av dig isåfall, så vi får kolla upp mailadressen!


Aktuellt från QNIV i augusti 2010- Är det höst nu igen...????

Helt plötsligt, som genom att trycka på en knapp, förstår man att semestrarna börjar ta slut och jobben kommer igång. Mejl strömmar in och telefonen börjar ringa. För oss med sommaren som ”showtime” känns kontorstiderna alltid en smula avlägsna.

Men ändå, nu drar vi igång igen och i styrelsen jobbar vi nu som bäst på att titta på de förslag som kom fram under vår sommarfest. En del vet vi redan att vi skall göra:

Vi har ett antal planerade Musselbanker samt en musselcoachutbildning under Lena Frilunds ledning. Datum för dessa kommer så snart Lena fått klart med alla värdinnor.

Vi genomför inom RRC Halland, under ledning av Win Falkenberg och Win Laholm en kurs i sociala medier och webstrategi för företag och andra intresserade. Och, som medlem i QNIV har du halva priset! Samverkan när den är som bäst alltså!

Det blir en trevlig höst och vi ser fram emot din medverkan :-)

Välkommen!
Styrelsen genomBritten Toftarp
Ordförande

MEDLEMSAVGIFTEN
Vi beklagar strulet kring vår medlemsavgift under 2010. Vi beslutade under årsmötet att hålla kvar 300 kronor som avgift men lägga till 300 kr som en serviceavgift, avdragsgill för företag.
Det visar sig vara svårt på alla sätt då vi måste vara momsade för att ha serviceavgift och det mäktar vi inte just nu. Alltså får vi alla betala in 600 kr till kassan rakt av. Pengarna kommer gå till de event vi skall genomföra och löpande utgifter. Vill du ha en faktura eller kvitto så meddela kassör Lena Togander detta på mejl: lena@lt-kontorsresurs.se I annat fall, sätt in 600 kr på plusgirokonto 30 41 39 - 9 och skriv ditt namn som avsändare.

Kursstart 6 september; Bli en fena på att använda sociala medier i höst!
Kursen arrangeras av Win Falkenberg och Win Laholm och kursledare är Britten Toftarp (www.kronmakaren.se) och Anna Åxman (www.annaaxman.se), båda med en mångårig erfarenhet av sociala medier, internet och varumärkesjobb. Vi kommer att berätta lite om olika verktyg och sen får du tid att experimentera i datasalen. Kursen ges samtidigt i Falkenberg och Laholm via videolänk och vi kör grupperna parallellt. Du som medlem i QNIV betalar bara halva avgiften men du kan bjuda in andra också! Allt om kurs och anmälan hittar du på RRC Halland: http://www.rrchalland.se/socialamedier_2010.pdf

På begäran: Kräftknytis hemma hos Marita Nilsson i QNIV
Vi som var med förra året kan intyga att det var en ljuvlig kväll. Vi åt, sjöng och skålade så grannarna öppnade (!) fönstren för lyssna. Det du... Nu gör vi alltså en repris i år, den 10 september, kl. 19.00. Du tar med dina skaldjur och dryck så fixar Marita och Ragnhild Engelstad drink och dessert mot en peng. Du får mer info när du anmäler dig till Marita på: marita.i.nilsson@telia.com

EXTERNA INBJUDNINGAR
Tillväxt med aktivt styrelsearbete – preliminärt program
Vill du att ditt företag skall växa och utvecklas? Vågar du prova om extern kompetens i din styrelse kan leda till tillväxt? Är du kvinna och driver aktiebolag? LÄNK TILL INBJUDAN KLICKA HÄR SAMT KURSINNEHÅLLET HÄR

AFFÄRSMANNASKAP FÖR ÖKAD FRAMGÅNG
Vässa affärsidén och öka antalet besökare med smartare marknadsföring! Här kommer en inbjudan från Destinatin Viskan och LEADER Sjuhärad KLICKA HÄR FÖR MER INFO

 

Aktuellt från QNIV i juni 2010

Har du följt röda tråden i HN? Då har du mött inte mindre än fyra spännande medlemmar i QNIV med start genom Anna Leandersson i Morup sen vidare till Anne Andrén, Lena Frilund och nu senast Kine Bohman, filmregissör mm. Inte illa säger vi som Ordförande och styrelse i detta nätverk.

Sommarfesten var en fröjd för ögat då bort emot 30 medlemmar dök upp i varierande grad av blommigt och rosa med korgar och filtar. Vi fick en fin kväll med picnic och bakelser av Petra och Yvonne.

Vi workshoppade kring QNIVs verksamhet i höst och vi talade lite om det som just nu händer och som i viss mån präglar vår förening – ekonomin. Jag skall inte tråka dig med detta men vill i alla fall kort berätta hur det ligger till.

QNIV har under de senaste åren varit registrerat som ett lokalt resurscentra och har därför också haft statliga bidrag för att täcka grundläggande och löpande föreningsarbete (möten, administration mm). Detta system är nu förändrat sen 2010 och vi är för närvarande utan bidrag. Staten har lagt upp det så att man kan söka genom en regional sammanslutning istället och QNIV är nu med i det arbetet genom vårt medlemskap i RRC ( www.rrchalland.se ) Om vi lyckas med ansökan så kan det bli en del pengar till såväl administration som verksamhet och det blir även ett ökat samarbete mellan kommunerna i Halland. Lyckas vi inte så får vi ställa oss frågan vad vi då skall göra istället? För du vet, när en dörr stängs så ställs ett fönster på glänt...

Om detta pratade och workshoppade vi på sommarfesten och resultatet berättar vi mer om i höst...

så tills dess vill vi önska dig en alldeles ljuvlig och underbar sommar
- en sån där riktig ”trä-smultron-på-strå”sommar :-)


Vi ses!

Styrelsen genom
Britten Toftarp

Ordförande


AKTUELLT

QNIV lunchen i augusti är inställd!

Då vi fått ställa in de två senaste luncherna så har vi beslutat oss för att se över lunchkonceptet och införa något nytt mingelsätt istället. Få kan eller har tid att gå ifrån en timma och vi har haft svårt med att alla fina lokaler för föreläsning kostar ganska mycket. Nu vill vi hitta på något bättre i stället men beklagar om det under tiden blir lite spretigt.


EXTERNA INBJUDNINGAR

Vill du vara med och skapa jobb i nya och befintliga företag?
Då är du varmt välkommen till Årets nätverksdag i Halmstad -  Open Viking   Network . OVN-mötena har arrangerats över 60 gånger tidigare, och nu fortsätter succén! Missa inte denna mötesplats där alla deltagare tar och ger av sina idéer och delar med sig av sina kompetenser för att nya företag ska starta, nya nätverk ska skapas och spännande möten ska uppstå.
Här är fritt från byråkrati och jantelag.

När:  Måndagen den 9e augusti kl 19.00
Var:  Tylöhus, Tylösand Halmstad
Pris:  80 kr för studenter, 180 kr för övriga.

För mer information och anmälan se  www.openviking.se Begränsat antal biljetter, först till kvarn gäller! Sista anmälningsdag är 31/7!
Missa inte detta möte och möjlighet till nya kontakter. Gynna ditt eget och våra framtida företag!

Även en Inbjudan från Marknad Varberg:
Vill du utveckla ditt företag? Börja med styrelserummet.
Tillväxtverket finansierar just nu ett projekt som vi tror intresserar dig. Projektet är en introduktionsutbildning till ett aktivt styrelsearbete exklusivt för ett antal kvinnliga företagare i Halland. Syftet är att du ska växa och ta för dig i styrelserummet, utveckla och skapa framgång i ditt företag. Låter det bra? LÄS MER HÄR och HÄR


SAMT BLANDAT FRÅN MAILEN:


Nyhetsbrev från tillväxtverket

Vinnande Web - kurs i sociala medier

Esperantokurs på Visingsö i sommar

 

 

Aktuellt från QNIV i maj-juni 2010

-Vad tror du om en QNIV gudinna i Varbergs hamn?

Det var Eva Lenderssons avslutningsord igår kväll på parkeringen utanför Shine där vi haft vår första Musselbank i Gabriellas regi.
Du förstår ju nu själv att detta var en trevlig och kreativ kväll, eftersom såna här tankar föddes i huvudet...

Vi tror att Musselbanken med tiden kommer att ersätta en del aktiviteter så som ”lära känna” i styrelsens regi. Det är redan en kö som räcker långt in på hösten och nästa bank blir i september.

Nästa grej vi donar med nu är Sommarfesten, en fin tradition sen QNIVs start 2006. 2010 års fest blir en picknick med egen medhavd korg den 3 juni i Träslövs föreningssgård som vi bokat upp. Det blir i det gröna om vädret vill... Vi planerar för mycket spännande och inbjudan har du i mailboxen snart.

Medlemsavgiften är inte utskickad ännu och det beror sig av att kassören Lena Togander är upptagen av andra ideella engagemang just nu (utöver ordinarie jobb och så) Vi återkommer så snart vi kan med besked så håll i plånboken :-)

Vi ses i grönskan...

Välkommen!

Styrelsen genom

Britten Toftarp

Ordförande

AKTUELLT

QNIV lunchen
den 3 juni med Jenny och Frida från Jagfokus
Den här lunchen möter vi Jenny och Frida som driver Jagfokus tillsammans. De jobbar mycket med ungas självkänsla och en massa annat. Vi hör dem berätta allt om sina drivkrafter och sin verksamhet.

Vi aviserade ju en potentiell ny plats men får backa på det då det visade sig vara ”kattguld”, dvs vi skulle få fixa med catering och allt sånt själva och det finns inte möjlighet till nu. Så därför kör vi våren ut på Campusrestaurangen och bokar lokal för föreläsning.
Tid: Lunch 11.45 -12.30, Campus Varberg restaurang
Föreläsningen efter lunchen i en sal på Campus, som meddelas snart!
Anmälan: senast den 2 juni på mejl till: britten.toftarp@kronmakaren.se


Välkommen Kl 18.30 den 3 juni till Träslövs Föreningsgård

KLÄDKOD: Blomma, Blommigt, Blad, Grönt, Skönt. Medtag egen picknick korg.
Vid regn hjälps vi åt att duka på golvet inomhus. QNIV bjuder på bubbel och tilltugg samt kaffe & kaka. En trevlig kväll där lite allt möjligt kan hända! Bl a en workshop med Lena Frilund för att hitta ett nytt signaturprojekt. Styrelsen kommer också att informera om framtidens planer och hur landet ligger ifråga om ekonomi mm.

Vill du bidra till underhållningen? maila Lena på info@lenafrilund.com  
och tala om vad du vill göra, så koordinerar hon programmet.
OBS vi har mikrofon, piano och högtalare.
Anmälan till: petraalm@live.se Tel 0730-634661
Somriga hälsningar från oss i styrelsen.

Vägbeskrivning - Länk till Enirokartan

Qniv på Facebook
Gå men i gruppen och mingla med andra qnivare.
Är du redan medlem på facebook Klicka här
Vill du bli medlem på facebook? Klicka här

NRC - vår moderorganisation byter namn till Winnet
Vilket betyder att på sikt
kommer kanske Qniv att byta namn till Winnet Varberg. LÄS MER PÅ PDF

EXTERNA INBJUDNINGAR

9 juni, Prima upplevelser – men hur säljer du dem?
En dag med info om nya hälsonätverket och nya eventet Det goda livet. Läs mer HÄR PÅ PDFMeddelande från QNIV 5 maj 2010 (ett litet meddelande mellan två nyhetsbrev)

Välkommen till världens första musselbank i QNIV!

Nu har vi peppat upp oss inför en härlig vår med trevliga träffar och vi vill introducera vårt nya koncept Musselbanken som har sin premiär hos Gabriella på Shine 20 maj (vid Blomsterlandet). www.shinevarberg.se Hon bjuder dig som medlem att dela en kväll med henne i butiken. Det blir mingel och nätverkande och du får möjlighet att presentera dig och ditt. Vi berättar lite om konceptet och du får möjlighet att ställa dig i kö för att hålla en musselbank i din egen regi. :-) Separat inbjudan kommer i mailen.

OBS Lunchen den 6 maj blir inställd p.g.a för få anmälda denna gång. Till nästa lunch den 3 juni kommer medlemmarna Frida och Jenny från Jag fokus www.jagfokus.se, att berätta om sitt företag och då provar vi även en helt ny lunchplats som kan bli fast om du som medlem vill det, Utvärdering direkt där och då på plats, så håll utkik i mejlen.

Sommarfest med QNIV den 3 juni! Boka in dig i kalendern för en härlig pic nic i det gröna (tak finns). Allt om detta kommer i mejl och nyhetsbrev inom kort.

QNIV finns numera på Facebook! För dig som är medlem i QNIV finns nu en grupp där du snabbt kan nätverka, efterlysa, mingla mm. (Du behöver bli medlem i Facebook först ifall du inte redan är det!).  Qniv på Facebook är endast för Qnivs medlemmar!  :-) Välkommen!
Om du redan är medlem - klicka här:

http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=118661304821683&v=wall

Om du inte är medlem i Facebook, kan du bli det genom att klicka på länken nedan och fylla i dina uppgifter och följa instruktionerna

Mer i nästa nyhetsbrev, vi ses i minglet!

underskrift kopiera.jpg


Britten Toftarp

 

Aktuellt från QNIV i maj 2010

Ttillsammans ger vi varandra bärkraft...

Såg du det fina reportaget med Anne Andrén i HN? Läs artikeln här. Mycket spännande dam och spännande tankar. Hon hade blivit utvald av Anna Leandersson, krukmakaren i Morup, som även hon är medlem i QNIV. Nästa gäst i HN blir Lena Frilund, som valdes av Anne och som också är medlem i QNIV och vice ordförande sen årskiftet. Detta, mina damer, är att ge bärkraft till varandra i ett nätverk!

Så här vill vi i styrelsen att vi arbetar i QNIV så gott det går under detta 2010. Vi hjälper varandra till kontaktnät, uppdrag, prylar mm. Mycket sånt här sker ju naturligtvis redan, men vi skall göra det ännu mer för att stärka våra företag och idéer. Själv fick jag ett tips av Åsa Mossbrant som driver Skamm butik, när hon ringde mig för att tipsa om att jag kunde få tag i i fina provdockor på ett ställe. Jag blev jätteglad för detta tips, och det var en annan typ av bärkraft.

Just nu så befinner sig QNIV i andras förändring i så motto att systemen för ekonomi förändras på statlig nivå. Det innebär att vi inte har någon mer finansiering än våra medlemsavgifter inför 2010. Systemen skall förändras och vi vet inte om QNIV kommer att vara berättigade till statligt stöd efter förändringen. Detta gör att vi får hushålla med våra medel och att allt arbete inom QNIV blir ideellt. Det innebär att vi måste hjälpas åt än mer för att skapa bärkraft till varandra och hitta kluriga lösningar. Vi i styrelsen gör vår del och kommer med en del grejjor i maj månad. Musselbank och lite annat kommer att hända. Just nu har vi alla mycket i våra egna företag och projekt men hoppas att ses i maj månad :-). Se kommande aktiviteter här nedan...

Välkommen!
Styrelsen genom


Britten Toftarp
Ordförande

Måndagen den 3:e maj informerar vi om Bättrekonceptet på Campus Varberg
Louise Karlsing skickar en inbjudan till oss då de presenterar nya kurser på campus riktade mot företagare. Se kalendern.

QNIV lunch med den 6 maj med EMC, Energi och Miljöcentrum i Varberg
Den här lunchen möter vi Magnus Falk på EMC som berättar vad EMC kan göra för dig som företagare i Varberg och Halland. Det kommer att handla om miljöfrågor och jag tror det blir jättespännande för oss alla.
Tider: Lunch mellan 11.45 -12.30, plats kommer på hemsidan, se kalendern.
Anmälan till lunchen senast den 4 maj på mejl till: britten.toftarp@kronmakaren.se

Första Musselbanken i maj!
I maj ställer vi till med en första musselbank i något av QNIVs medlemmars företag. Du får en inbjudan i ett separat mejl framöver men jag kan berätta att tanken med Musselbanken är precis just bärkraft och nätverkande. Att du skall kunna hålla en musselbank för att få ut din idé men även hjälpa andra att få ut sina. Mer om detta kan du hitta på vår hemsida när det närmar sig...

EXTERNA INBJUDNINGAR
Påminnelse; 23 april bjuder RRC upp till en Tillväxtkonferens i VARBERG!
Alla våra nätverk och kvinnor i Halland med flera får inbjudan för att prata framtid och företagande. Arrangör är RRC (regionalt resurscentra där QNIV är medlem) tillsammans med Region Halland och syftet är att stärka kvinnors företagande i det regionala tillväxtarbetet. www.rrchalland.se

Kontaktmässan Skagerrak Business2 Business
- en mötespunkt och en inspirationsarena för alla som är intresserade av näringsutveckling i Skagerrak och Kattegat. För endast 1795 SEK (exkl. moms) får ni den unika möjligheten att skapa nya kontakter över gränserna på en mycket kort tid. Ni får dessutom möjligheten att lyssna på våra eftertraktade talare (Anita Ekwall, Marie Simonsson, Anders Haglund och Christer Olsson) samt att föra dialog med vår spännande Visionspanel under temat: ”Visionen för Skagerrakregionen under 2010-talet”. Vår moderator Per Ritzler leder debatten. För mer information samt anmälan se: www.womeninbusiness.seAktuellt från QNIV i april 2010

Vi rustar så smått igång inför sommar på västkusten...

Läser i tidningen att sommarsäsongen på turistställena rustar igång, det fejas och putsas på playor och i gallerier i väntan på turister och andra gäster som skall trivas här under de få hägrande sommarmånaderna.

För oss i QNIV är det lite samma sak just nu, vi putsar och fejar på nya koncept och de aktiviteter som skall komma igång i ett ”nästan nytt” nätverk. För så mycket har hänt sen kanske 15-talet kvinnor träffades och bildade ett nätverk 2007. En del har försvunnit vidare till annat och många nya har kommit till. Så pass många att vi idag är runt 130 stycken medlemmar i QNIV.

Det ställer naturligtvis helt nya krav på aktivitet och nätverkande och vi kommer under detta året att jobba mycket med att få dig som medlem att nätverka än mer genom bl.a. det nya musselbankskonceptet som vi introducerat på olika event. Vi kommer att dra igång några såna under året och utbilda s.k. musselcoacher som kan stötta dig om du vill hålla en Musselbank själv. Sen är vår tanke att det skall bli en självgående rörelse i detta med musselbank som ett bra sätt att skapa nätverk och kanske även uppdrag och affärer. Mer om detta kommer framöver i mejlboxen.

Vi skall även sjösätta 3 programgrupper där vi, under våren ”annonserar” efter projektledare och arbetsgrupper genom mejl ut i nätverket. Tanken är att dessa grupper, med en budget, får dra igång aktiviteter på tema umgås för skoj skull, kultur samt affärsnytta.

Våra luncher kommer att förändras till något nytt under 2010, vad det blir väntar vi med ett slag och möts under tiden på Campus Varberg, men vi vill gärna pröva nya sätt och platser för att umgås och vidga vårt nätverk.

Den nya styrelsen har haft sitt första möte och satt sig i arbete och vi räknar med att gå från klarhet till klarhet med korta utflykter till kaos under 2010. Det blir ett väldigt spännande år för oss alla tror jag :-)


Välkommen till våren

Styrelsen genom


Britten Toftarp

Ordförande

 

QNIV lunch med Cecilia Hedqvist på Plushälsa på Campus 31 mars
Den här lunchen möter vi Cecilia Hedqvist, Plushälsa som ställer frågan:
"Vad är det som skapar en frisk arbetsplats? Och hur påverkar personalens hälsa företagets resultat? Hon berättar också om Plushälsas koncept för hälsa, effektivitet och lönsamhet." www.plushalsa.com
Tider: Lunch mellan 11.45 -12.30 sen går vi till sal E 116 där vi håller på till max 13.30.
Anmälan till lunchen senast den 29 mars på mejl till: britten.toftarp@kronmakaren.se
Lunchen kostar 85 Kr/pers inkl sallad/dryck/kaffe .


Lära känna träff för dig som är ny i QNIV
Du som är ny medlem (med gul fjäril i medlemslistan) kommer att få en personlig inbjudan av styrelsen på e-post. Har du ingen fjäril och ej heller varit på lära-känna-träff ber vi dig att höra av dig anmäla dig själv - ifall du vill gå på en sådan här träff!  Den 15 april i Varberg mellan 19.00-21.00. Du får en introduktion till QNIV och sen får du även berätta lite om dig och ditt. Vårt fokus är på mötet mellan nya medlemmar och att börja skapa kontakter. Våra värdinnor för kvällen är Lena Togander, kassör och Petra Alm-Johansson, styrelsemedlem. 
Anmälan senast den 12 april på mejl:  lena@lt-kontorsresurs.se Fika till självkostnadspris betalas direkt på plats, räkna runt 50 kr. Info om VAR (lokal) får du på mejlen direkt från värdinnorna.

Vill du nå ut till QNIVs medlemmar med ditt budskap eller produkt?
Annonsera på vår anslagstavla! Vid sista statistiken så hade vi 1600 besökare i februari månad på www.qniv.se och runt 700 st per månad i snitt på annonssidan. Det här är ännu så länge en förmån i ditt medlemsskap och du kan få hjälp av Eva Leandersson att sätta din annons om du inte själv gör den. Info om hur du gör finns under anslagstavla.

Presentation på medlemssidan?
Vi har märkt att många kollar in medlemssidan utifrån och ibland även rippar e-postadressen för att skicka dig reklam och annat. Vi har valt att hålla registret öppet eftersom många av oss även nås av kunder den vägen, kunder som med sina sökord hittar till oss via matrikeln. Så, vill du nå ut än mer, se över din presentation på hemsidan. Uppdatera och fräscha till den och kanske använd de sökord som dina kunder använder. Kontakta Eva för uppdatering.

QNIVA på Facebook?
Vi är på gång mot en grupp för QNIV på FB och just nu håller Petra Alm-Johansson i trådarna för det. Vi återkommer i frågan.

Boka in dig som lunchföreläsare?
Du får även möjlighet att hålla en föreläsning i samband med våra månadsluncher, ca 30 minuter (lunchen kan byta form under 2010). Anmäl ditt intresse till info@qniv.se så ser vi när det passar.


Hålla en Musselbank?
Just nu pågår konceptandet med en musselbank på och vi beräknar att hålla den första hos någon medlem under 12-22 maj. Mer om detta kommer i separat mejl.


EXTERNA INBJUDNINGAR APRIL:

23 april bjuder RRC upp till en Tillväxtkonferens i Halmstad
Alla våra nätverk och kvinnor i Halland med flera får inbjudan för att prata framtid och företagande. Arrangör är RRC (regionalt resurscentra där QNIV är medlem) tillsammans med Region Halland och syftet är att stärka kvinnors företagande i det regionala tillväxtarbetet. Inbjudan kommer separat i din mejlbox framöver. Se www.rrchalland.se

Gå på frukostmöte hos EMC – Energi och miljöcentrum i Varberg
Du som ickemedlem i EMC kan ändå få gå på deras frukostar mot en ringa kostnad. Just nu är två inbjudningar aktuella för dig. Vi kommer under våren att få besök av EMC då de berättar mer om vad de gör och kan erbjuda dig som företagare med miljöanspråk. (Säg gärna att du är medlem i QNIV vid din anmälan för vi vill veta intresset från våra medlemmar för EMC.)

Frukostmöte 25 mars. 7.30 (läs mer på PDF)
Frukostmöte 29 april 7.30 (läs mer på PDF)

 Aktuellt från QNIV i mars 2010

Snart dags för vårkappa!

Vadar genom snön för att, i ren protest, köpa mig en vårkappa som nu hänger där, grön, fin, tunn och väntar...

Men, fast än snön yr om husknuten så skall vi kicka igång ett nytt verksamhetsår inom QNIV, med förhoppning om att ta ytterligare lite mer plats i Varberg och kunna erbjuda ytterligare lite mer medlemsnytta än förra året. Efter ett trevligt årsmöte är nu verksamhetsplan beslutad och ”sjösatt”. (Du kan läsa den på vår hemsida och i din mejlbox)

Vi har även tagit beslut om en förhöjd medlemsavgift under 2010 genom en tillagd serviceavgift på 300 kr. Mer om det får du i ett separat mejl tillsammans med ett inbetalningskort. Det är vår förhoppning att du, trots högre avgift, tycker att QNIV är ett vinnande lag du vill stanna i!

Välkommen till ett maffigt 2010
Styrelsen genom
Britten Toftarp
Ordförande

QNIV lunch på Hus nr 13 Vin och skafferi den 4 mars
De här lunchen använder vi i styrelsen till att berätta lite om oss och om hur vi tänker arbeta under 2010.
Anmälan till lunchen senast den 2 mars på mejl till: britten.toftarp@kronmakaren.se
Lunchen kostar 110 kr och består av en kötträtt denna gång. Veg, allergi och liknande i anmälan.
(avhopp efter den 2 mars kostar 110 kr och kommer att faktureras dig)

Affärsutveckling
Kvinnor i Fören 7-8 mars 2010 - Specialerbjudande! Åk 2 betala för 1
Nu bjuder Helén Andersson upp dig med väninna till tillväxtdans på Ålandsbåten. Åk två till priset av en och mingla med andra kvinnliga företagare.
Ladda ner inbjudan här.

Slipa ditt affärssinne med Afternoon Tea på CRED
Nu har de dragit igång CRED på Campus Varberg och du kan kostnadsfritt delta i föreläsningar på tema affärsutveckling medan du dricker te och mumsar på Scones. Några har redan varit men det är många bra kvar, bl.a. vår egen Lena Frilund den 4 mars. Läs mer och boka dig på hemsidan http://www.cred.nu/?p=55

Turism
Allt om nya resetrenderna med Förtur och Marknad Varberg
Den 3 mars i varberg kan du som verkar i resebranchen eller är intresserad av att jobba som leverantör till branchen få en inblick i de senaste trenderna. Ladda ner inbjudan här


Företagare utmed Kattegattleden i Morup, Glommen eller Olofsbo?
Nu finns en facebookgrupp för de företag eller liknande som vill börja jobba samman kring gemensamma erbjudanden, annonser, events mm. Du skall bo eller ha din verksamhet i dessa byar eller någon emellan. Arbetet är i sin linda och därför är det extra viktigt att bli fler och börja kunna träffas för gemensamma tag. Gruppen drivs av Britten Toftarp och du måste ansöka om medlemskap. Du hittar gruppen här: http://www.facebook.com/group.php?gid=259995957290&ref=mf
Har du inte FB så går det bra att vara med i samverkan ändå genom att mejla mig på britten.toftarp@kronmakaren.se

Har du en gårdsbutik och vill nå ut?
Nu kan du anmäla din butik till en ny mobilguide som skall bli applikation i mobiltelefoner. Det är gratis och du hittar den här. Det vore ju grejt om hela Halland proppade mobilguiden så att vi alla säljer varandra till turister? Här är ett steg! http://www.gardsbutiker2010.se


Hälsa & Välbefinnande

Lär dig allt om stresshantering på Apelviken
Under en rolig föreläsning om ett allvarligt ämne går vi igenom stressprocessen stressorer, hantering och reaktioner) för att var och en skall få verktyg för att bättre kunna befrämja den positiva stressen och minimera den negativa. Föreläsningen hålls tisdagen den 16 mars kl. 7.30 - 9.00 på Solviken, nere vid Apelvikens camping. Ladda ner inbjudan här


Aktuellt från QNIV i januari/februari 2010


Välkommen till ett nytt år fyllt av möjligheter!

Det märkliga i sammanhanget är ju att precis i den härliga känslan av nyhet och förväntan så sitter vi och avslutar det gamla verksamhetsåret för QNIV och när vi summerar så kan vi gladeligen konstatera att vi gjort ett jättebra jobb med de medel som stått till buds. Allt fler har strömmat till föreningen och gissningsvis är vi nu över 130 medlemmar i QNIV och jag tror att vi roterat med drygt 60-talet medlemmar i år. Så, Eva (web) och Camilla (kassör) har haft det lite svettigt för att hinna med i rotationen.

Vi har haft en jättebra idéprocess där 100-talet av er deltagit i samtal och skratt vid tre tillfällen. Vi har anlagt Åland genom Kvinnor i fören och vi har hjälpt medlemmar i sin affärsutveckling. Dessutom har vi visat upp oss på catwalken och fått lite starquality.

Mycket har skett genom ideell kraft och det tackar vi för!

Nu sitter vi här med ett årsmöte framför oss och sen tar en ny styrelse vid efter den 10 februari. Några av oss är kvar men några kommer att vara nya, hur det blir avgör du som medlem på vår årsstämma, så håll utkik efter möteshandlingarna i mejlen och anmäl dig för att påverka!

Vi föreslår bl.a. en högre medlemsavgift för 2010 och en hel del nya verksamheter.

Välkommen till ett nytt år med QNIV!

Styrelsen genom

Britten Toftarp

Ordförande

QNIV lunch på Hus nr 13 Vin och skafferi ONSDAGEN den 10 februari
På årets första lunch har vi glädjen att välkomna Viktoria Andersson som jobbar som projektledare för temat Hälsa & välbefinnande vid Region Halland. Hon berättar hur de jobbar och hur de kan hjälpa dig i QNIV som jobbar eller driver företag inom det området.
Hälsa & Välbefinnande är ett av de utvecklingsområden för Halland och Varberg som är definierat som ett tillväxtområde, vilket betyder att det satsas tid och pengar. Vi tror det blir ett spännande möte för många i QNIV!
Anmälan till lunchen
senast den 8 februari på mejl till britten.toftarp@kronmakaren.se
Lunchen kostar 110 kr och består av en fiskrätt denna gång. Veg, allergi och liknande i anmälan.
(avhopp efter den 7 feb kostar 110 kr och kommer att faktureras dig)

QNIV går och badar!
Den 9 februari tar Birgitta Edvardsson initiativet till ett bad för QNIVare. Vi prövar det helt makalösa Leninbadet på Gästis och äter en buffé. Vi börjar kl. 17.30 med bad och då kommer även ägaren och entreprenören Lars Diding och berättar lite om sin verksamhet, visioner och Leninbadet.
Vid 19.00 så går vi till buffén och äter tillsammans avslappnade och fräscha som persikor i fejjan. Kostnaden för hela paketet är 350 kr. Vill du bara bada så kostar det 150 kr och maten kostar 225 kr. Handduk och badkläder tar du med dig. Betalning sker i receptionen vid ankomst.
Minimi 15 personer. Anmälan gör du direkt till Birgitta, senast den 7 februari på mejlen: birgitta.edvard@telia.com Glöm inte anmäla specialkost!
http://leninbadet.se/5

Årsmöte den 10 februari
Nu är det dags att gå till valurnan i QNIV. Vi skall välja ny styrelse, verksamhet och medlemsavgift och vi skall bestämma om riktlinjerna för nästa års verksamhet. Kallelse med verksamhetsberättelse och -plan kommer i din mejl senast 26 januari.

Start av Musselbanken!
Ett kul namn på någonting som symboliserar en ”samling”, ”öppna skalet för nya möjligheter” eller "koka" ihop nånting kul av våra likheter eller olikheter. Läs mer på hemsidan. Vi hoppas och tror att Musselbanken kan bli hjärtat i Qniv – en plats för utbyte av erfarenheter, en plats att yttra sina egna behov och söka kompetens bland andra Qnivare.
Kort sagt – göra världen lite bättre och roligare att leva och verka i.


I mejlboxen!
Birgitta Hedestedt berättar: I går var jag och tittade på filmen "Man tänker sitt" på Teatern i Varberg. Kanske känner du till filmklubben? Min tanke är att det kanske skulle vara något för dig i QNIV. Varje film kostar 50 kr och visas ca två gånger i månaden (söndagar kl. 19) Kontakta mig om du vill veta mera på mejl: bipette@gmail.com


Sista minuten från Marknad Varberg! www.marknadvarberg.se
VÄRLDENS MÖJLIGHETER I VARBERG 
Steps to Export- internationell företagsutveckling
. Nu startar exportstegen i Varberg och Annica Cauchy låter meddela att sista anmälan är 26 januari för oss i QNIV, men hon lovar att starta en ny om det blir för många anmälda.
PDF TILL MER INFO

PDF TILL ANMÄLAN

Mingel med mening i Kungsbacka
Vår systerförening i Kungsbacka, Gertruds döttrar kör ett nytt mingel med mening på Tjolöholm den 4 mars. Du som QNIVare har möjlighet att vara med, skapa affärer, nätverka, träffa folk och lära dig lite om hur du använder sociala medier i din verksamhet. Se allt på www.mingelmedmening.se Jag har bokat in mig, ser jag dig där? /Britten

Driftig.nu startar trendevent
Vi på  driftig.nu  håller just nu på att marknadsföra en Eventturne där första temat är TREND. Vilket är en härlig helkväll där man får inspiration till att göra 2010 till det bästa året någonsin. Vilka trender, möjligheter och ljusglimtar kan vi se idag, imorgon och i framtiden? Och hur gör man dem till sina egna? I business, vardag och guldstunder. Läs mer om eventen på  www.driftig.nu/event

Dela stora filer?
Har du problem att skicka eller ta emot stora filer på datorn. Vi tipsar om SPREND som medger ut/in på många megabyte. www.sprend.com Busenkelt bara man minns att filen bara kan laddas ner en gång när man fått den.

 

God jul & Gott nytt år!

Nu blir det Kalle- eller Anna Anka med vänner snart !

Vilket år vi har gjort i QNIV och nu har vi smått otroliga 123 medlemmar inskrivna i vår förening och fler verkar det bli.
Tack alla ni som under året bidragit till en bättre och roligare förening för oss alla!

Personligen har jag haft en otrolig glädje av QNIV, inte minst vid vår sista lunch då jag satt och ojjade mig över den ”janssons-tomma-julen” som en GI bantare har att se fram emot. Camilla Gyllensvan, som sitter bredvid säger, som den coach hon är:

- Då får du tänka nya möjligheter, har du prövat att göra Janssons på sötpotatis? Sagt och gjort, nu har jag gjort en ”testjanssons” Camilla (man vill ju inte chansa på julbordet) och tänk så god den blev! Sötman och sältan i behagligt giftemål. Tack!

Men innan vi sätter oss tillrätta med Janssons och skinkmacka framför Kalle eller Anna (jag tror jag skall förfasa mig framför Anna) så vill vi tipsa om några saker och be dig fylla i en liten enkät på webben.

Sen kommer vi i styrelsen att verkligen gå till jobbet för att skriva verksamhetsrapporter och -planer inför 2010 och då blir dina svar, tillsammans med våra tre idèseminarier, stoffet till planen.

Vi ses i det krispigt nya och fräscha 2010, där allt kan hända!

Styrelsen genomBritten Toftarp

Ordförande


Hjälp oss veta vad du vill!
Svara på vår webenkät och se bilden av QNIV växa fram. Enkätens svar är öppna att se för alla men du som enskild syns inte. Klicka här för att komma till enkäten

En liten julklapp från oss alla till er alla!
Catwalkfilmen ligger nu ute på youtube (länkar från startsidan på Qnivs hemsida) och du kan se den om och om, länka upp den och skicka den som julklapp till alla dina vänner. Vi som gick skall ses i januari för att ha efterfest och se vad vi kan göra av detta i framtiden.QNIV lunch på Hus nr 13 Vin och skafferi den 4 februari
Vi fortsätter våra luncher på Hus nr 13. 4 februari har vi årets första med en ännu så länge hemlig gäst.
Anmälan till lunchen
senast den 2 februari på mejl till britten.toftarp@kronmakaren.se
Lunchen kostar 110 kr och består av en fiskrätt denna gång. Veg, allergi och liknande i anmälan. (avhopp kostar 110 kr)


Musselbanken
Vi återkommer i januari med mer info och inbjudningar till Musselbanken - vår nya giv vad gäller Lära-känna-varandra-träffarna.

Månadsbrev December 2009

 

Nu har vi visat oss på styva linan minsann! Vilken catwalk vi i QNIV med vänner lyckades åstadkomma. Helt otroligt kul att se alla företagare uppe i spotlightsen så säkra, så intressanta. Självklart får vi tacka Marita, Alinde och Lena alldeles extra, för utan dem hade det ju inte blivit mycket till catwalk alls. Ni som var med vet exakt hur mycket jobb som krävs bakom för att det skall se bra ut på scenen. Nu tar vi steget vidare och ångar på med ett sista festligt pass innan julandet tar vid. Själv smygstartar jag min ”holiday season” alldeles snart med lite Diana Krall och Frank Sinatra i ateljén, allt medan hammaren slår. Men, innan dess, har vi julavslutning, en lunch och en qniv inbjudan kvar…

Välkommen till en december med QNIV!

Styrelsen genom
underskrift

Britten Toftarp

Ordförande


2 december - Lära känna träff för nya medlemmar på Naturhuset i Varberg!
För dig som känner dig ny i nätverket och vill hitta nya vänner så arrangerar vi en lära känna varandra träff på Naturhuset. Ragnhild Engelstad från styrelsen håller i rodret och jag, Britten Toftarp, Ordförande berättar lite om QNIV och vår roll i Varberg. Vi skickar ut separat inbjudan till nya men ibland missar vi någon, så ta chansen och anmäl dig själv till Ragnhild på: naturhuset@gmail.com Senast 30 november oktober så vi kan fixa fika.
Träffen pågår: 18.30-20.30 (Naturhuset Norra vägen 31 i Varberg (f.d. Medborgarskolan)

3 december - QNIV lunch på Vin & Skafferi Hus nr 13
12.00-13.30
Mattias som driver Hus nr 13 kommer själv att berätta om sin syn på maten och upplevelsen kring ätandet. Det blir en spännande avslutning på ett bra lunchår. Sen får vi se hur det blir nästa år. Anmälan till lunchen senast den 30 november på mejl till britten.toftarp@kronmakaren.se
Lunchen kostar 110 kr och består av en kötträtt denna gång. Veg, allergi och liknande i anmälan. (avhopp kostar 110 kr)

4 december - QNIV mingel hos Mir International.
Vi bjuder till oss Qnivs medlemmar för att smaka svensk och rysk JUL och handla till reducerade priser under kvällen. Plats är Linnebutiken i Tvååker. Tid 18.00 på Ringvägen 28 i Tvååker. Vi bjuder på glögg och pepparkaka och nåt smått och Kattis (Kattis specialgott) Seeberg står för underhållningen. För att ha glögg så det räcker vill Vitalya ha din anmälan i förskott på mejlen: vitaliya@tyger.nu senast den 2 december. Se mer på www.tyger.nu

10 december Qnivs Idéseminarium på självaste Nobeldagen!
Nu avslutar vi vårt 3 delade idéseminarium med en härlig fest på Nobelkvällen. Vi träffas på Vin och skafferi Hus no 13 på fästningen för att prata och ha det mysigt kring lite mat och prat. Specials: Tiara Night! Jag kommer att bära en glittrig tiara kvällen till ära och jag hoppas att även du rotar fram en tiara ur gömmorna. (och du, en tiara kan man svänga ihop av julgransglitter om så är) Separat inbjudan i mejlboxen. Anmälan till seminariet: processer@qniv.se

Från teater Halland kommer detta tips:

26 november kl 19.00
Margareta Gynning “Den nya kvinnan - Bilder från sekelskiftet 1900”
Se och lär? Margareta Gynning, intendent på Nationalmuseum i Stockholm tar oss med på en konstodyssè och visar hur vi kan tolka och förstå både kända och okända bilder från en svunnen tid. Se och lär!
Margareta Gynning är verksam som bildpedagog och genusforskare. Hon har under de senaste tjugo åren producerat och deltagit i många utställningsprojekt bland annat ”De drogo till Paris”, ” Jenny Nyström” och ”Konstnärspar – kring sekelskiftet 1900”.
Biljettpris: 50 kr
Plats: Teater Halland
Datum: 26 november kl 19.00
Mer information, bokning, pressmaterial och biljetter
Heléne Lofjärd, producent, helene.lofjard@teaterhalland.se, mobil 0703-34 72 98

Dela stora filer?
Har du problem att skicka eller ta emot stora filer på datorn. Vi tipsar om SPREND som medger ut/in på många megabyte. www.sprend.com Busenkelt bara man minns att filen bara kan laddas ner en gång när man fått den.

Månadsbrev November 2009


Nu riktas blicken mot vårt idéseminarium 29 oktober
!

Det kan ju låta träigt med ett idéseminarium men vi behöver träffas och prata framtid med varandra då och då i QNIV. Denna gång är samtalet lett av Lena Frilund och Anne Andrén just för att vi tillsammans skall komma fram till vad vi vill göra 2010 och framåt.
Vad vill du att vi skall hitta på? Vad vill du ha mer av? Vad kan du erbjuda andra?
Allt sånt skall vi prata om den 29 oktober. Sen skall vi skratta och ha lite trevligt också. Du kommer väl?

Här kommer också ett nytt månadsbrev som är proppat av möjligheter. Välkommen!

Styrelsen genom
underskriftBritten Toftarp Ordförande


IDESEMINARIUM - Att skapa en vision! - med QNIV den 29 oktober på Campus Varberg
Våra idéseminarier fortsätter med en workshop ledd av Anne Andrén och Lena Frilund. Tillsammans tar vi ut QNIVs riktning med mål och aktiviteter. Se inbjudan här och anmäl dig nu om inte förr! se länk på Qnivs startsida.


QNIV lunch på Hus nr 13 Vin och skafferi den 5 november kl. 12.00 -13.30
Marie Bremström berättar om Body Harmony - nyckel till mer tid, energi och harmoni.
Marie är Body Harmony terapeut och ska berätta om hur din andning, hållning och attityd styr hela ditt liv och hur du kan påverka detta. Kroppen uttrycker vad orden inte kan, kroppen glömmer aldrig?

Marie har sedan några år återvänt till Halland från Paris där hon bott och verkat som Body Harmony terapeut och dansare. Hon har även provat på livet i Kalifornien och San Diego och kan kanske berätta lite om det också. Just nu är hon aktuell på vår catwalk den 5 november på Campus Varberg, förutom denna lunch. En heldag för Marie!
Anmälan till lunchen senast den 3 november på mejl till britten.toftarp@kronmakaren.se
Lunchen kostar 110 kr och består av en fiskrätt denna gång. Veg, allergi och liknande i anmälan. (avhopp kostar 110 kr)

Du har väl anmält dig till Spirande affärer den 5 november?
Vi har fått höra att det börjar bli fullt nu så om inte är det dags att gå in på www.spirandeaffarer.se I Qniv repar vi för fullt inför vår insats på den 12 meter långa catwalken som byggs upp mitt i rummet. Vi är nu 27 företag som kommer att synas och då är några av dem specialinbjudna män med företag för att visa dynamiken i nätverket. Det kostar 150 kr att gå in och då går 50 kr till välgörenhet. Förr året hjälpte vi 20-talet indiska kvinnor att starta företag, vill jag minnas. Arrangör är Alexandersson institutet/Campus Varberg.


STOR fest och konferens för alla medlemmar i Halland den 21 november
Helén Andersson, Ordförande i RRC Halland www.rrchalland.se inbjuder till stor kickoff för alla kvinnliga nätverk som startat i kölvattnet av kvinnor i fören. Den 21 november på Grand Hotel i Falkenberg blir det riktigt spännande heldag/kväll med samtal, nätverkande, middag, fest mm och du är bjuden! Inbjudan hittar du här på hemsidan under kalendern eller på rrchallands hemsida, se ovan. Vi ses i Falkenberg!

 

Nytt för kreativa företag i Varberg!
Ni minns Anna Linton som pratade upplevelseindustri på en lunch i våras? Hon är tillbaka:
Halland har fått en egen aktör som arbetar för utveckling av kreativa näringar i Halland: CRED - Creative Destination Halland. Vi lanserar CRED efter jul, men smygstartar med en entreprenörskapsmiljö redan i höst! Varje fredag, kl. 9-12, står lokalen på Campus Varberg öppen, dit du är varmt välkommen!
En boost för din lönsamhet, inspiration, coachning, kaffe och möten med andra kreativa entreprenörer! Kostnadsfritt för dig med upplevelsen som drivkraft!
Kolla in programmet här: http://www.campus.varberg.se/cred/motesplats

Himlared - ny utbildning för företagande kvinnor på landsbygden
Högskolan i Halmstad ger akademiska poäng i företagande. Läs allt om utbildningarna HÄR

 

Kommande aktiviteter i QNIVs regi att hålla ögonen på:


2 december, lära känna träff och uppsamling för nya medlemmar, Ragnhild Engelstad är Värd och vi ses på Naturhuset.

3 december, QNIV lunch med föreläsning av… ja det visar sig i decembers brev.

10 december, Festlig avslutning på vårt idéseminarium
Månadsbrev September / Oktober 2009


Som vi kan sjunga i QNIV
!
En bejublad kräftknytis där 14 qnivare dök upp. Såväl nya som ”gamla” medlemmar samlades hemma hos Marita med skålar fyllda av skaldjur. Bordet dukades festligt och skivan drog igång. Och, vilken skiva sen! Vi sjöng så det ekade bland hustaken i Varberg. Det var en ljuvlig fest och grannarna trodde Marita gått med i en kör som hade träning (det lät fint må ni tro). Vi som var där enades om att fortsätta på något sätt så bli inte helt överraskad om det dyker upp någon sångaktivitet i kalendern, karaoke…kör…who knows, vem som helst får ta initiativ. Men just nu så bjuder vi på ett månadsbrev som är proppat av möjligheter.

Välkommen till en härlig höst!

Styrelsen genom
underskriftBritten Toftarp - Ordförande

AKTUELLT NU:
QNIV lunch på Hus nr 13 Vin och skafferi den 1 oktober
Gunilla Axman berättar om Praktisk Krishantering - en livskunskap:
För cirka 10 år sedan fick jag kontakt med Regina Birkehorn, som är författare och utbildare i Praktisk krishantering enligt Head On. Head On är psykologins baskunskaper i ett vardagsspråk. Det är enkelt, konkret och pedagogiskt. När man hamnar i en kris eller om någon i min närhet blir drabbad så behöver man förstå. Man behöver förstå hur människor agerar och reagerar. Det är den här metoden jag använder i mina krissamtal, utbildningar och föreläsningar. Jag har även stor användning av metoden i mitt vardagsliv och i mitt arbete med andra människor. På lunchen kommer jag att ge er ett litet smakprov.
Jag arbetar som konsult för Crisos ( www.crisos.se) och i mitt egna företag Krisstöd i Halland (www.krisstod.com)

OBS - Anmälan till lunchen senast den 29 september på mejl till britten.toftarp@kronmakaren.se
Lunchen kostar 110 kr och beståtv av en kötträtt denna gång. Veg, allergi och liknande i anmälan. (avhopp kostar 110 kr)

Lära känna träff för nya medlemmar den 13 oktober på Walhall!
För dig som känner dig ny i nätverket och vill hitta nya vänner så arrangerar vi en lära känna varandra träff på Valhall. Camilla Blomfelt, vice Ordförande och kassör håller i rodret och Britten Toftarp, Ordförande berättar lite om QNIV och vår roll i Varberg. Vi skickar ut separat inbjudan till nya men ibland missar vi någon, så ta chansen och anmäl dig själv till Camilla på: cblomfelt@gmail.com Senast 11 oktober så vi kan fixa fika. Träffen pågår: 19-21
(Walhall heter lokalen Adress: Frodesgränd – Ödesgränd. Kör in mitt emot Blomsterlandet på Frodesgränd mitt emot där vägen svänger till höger ligger det)


Entreprenörskapsskolan i Varberg
Kolla in Marknad Varbergs erbjudande till kostnadsfri utbildning i företagarens ABC. Kickoff har varit men det går nog att hoppa på ändå. Kursen pågår 1 år framåt. Klicka på PDF:er:
Entreprenörskolan i Varberg PDF
PROGRAM Entreprenörskolan PDF


Inbjudan till det stora Kungsbackaminglet den 27 oktober
Kommer från vännerna i Gertruds dörttrar i Kungsbacka.
Stort ”Kungsbackamingel” 27 oktober 19-21 på restaurang Ester - Inspirerade av Göteborgsminglet (läs mer om det på www.goteborgsmingel.se) arrangerar vi nu tillsammans med Företagarna i Kungsbacka och Regionalt Resurscentrum Halland, årets stora nätverksnyhet ”Kungsbackaminglet”. Alla företagare från hela Halland kommer att bjudas in till en helkväll med mingel och möjligheter att göra business och utveckla nya kontakter.
Anmälan på hemsidan: www.gertrudsdottrar.com


”Workshopnight” med QNIV den 29 oktober
Våra idéseminarier fortsätter med en workshop ledd av Anne Andrén och Lena Frilund. Tillsammans tar vi ut QNIVs riktning med mål och aktiviteter. Separat inbjudan i mejlboxen.


Spirande affärer med ett QNIV showcase den 5 november på Campus Varberg
Boka in 15.30 -21.30 i kalendern och ta dig till Campus Varberg för en kväll av nätverkande, skratt och mat tillsammans med 200 andra företagare och beslutsfattare i Halland. Här är kvällen när QNIV visar upp sig på en 12 meter lång catwalk och du får njuta av samtal, föreläsningar och annat spännande. Inbjudan kommer i mejlboxen, men budgetera redan nu med runt 200 kr i avgift för mat och helkväll. Arrangör är Campus Varberg


STOR fest och konferens för alla medlemmar i Halland den 21 november
Helén Andersson, Ordförande i RRC Halland www.rrchalland.se inbjuder till stor kickoff för alla kvinnliga nätverk som startat i kölvattnet av kvinnor i fören. Den 21 november på Grand Hotel i Falkenberg blir det riktigt spännande heldag/natt med samtal, nätverkande, middag, fest mm och du är bjuden! Inbjudan kommer separat så håll utkik i mejlen.


Är du kvinna och vill bli en förebild inom båtlivet?
Nu erbjuder Svenska båtunionen en utbildning för dig som vill bli förebild inom båtlivet en utbildning.
Se mer i bifogad PDF


Kommande aktiviteter att hålla ögonen på:


5 november, QNIV lunch med föreläsning av Marie Bremström om Body harmony.

2 december, lära känna träff för nya medlemmar

10 december, Festlig avslutning på vårt idéseminarium


Nya nätverk i Halland
www.rrchalland.se kan du se alla de nya och gamla nätverken i Halland. Här finns möjligheter att hitta på gemensamma aktiviteter samt åka och mingla på varandras luncher/frukostar mm. Håll utkik och ta för dig av möjligheterna!

INSTÄLLT
Vi får tyvärr ställa in QNIVS medverkan på hälsomässan 10-11 oktober. Skälet är brist på arbetsgrupp.


SKJUTET på Framtiden
AFFÄRSUTVECKLING steg 2 är skjutet på framtiden i väntan på nya fräscha pengar som medger deltagande för alla i QNIV, eventuellt blir det även hela Halland som får delta. Vi återkommer i frågan.


Aktuellt från QNIV, augusti 2009

Nu tar det fart igen !
Det har varit en härligt lång sommar här på västkusten och hjärnan är vitaminbunkrad inför höstens aktiviteter och mys.


QNIV tuffar igång efter en sommarpaus och vi hoppas att kunna erbjuda dig som medlem en hel del spännande saker under hösten. Redan i detta brev kan vi erbjuda mässdeltagande och kanske uppdrag inom affärsutvecklingprojektet steg 2 och vi vill gärna återkomma med ännu mer framöver. Vi hoppas också att du vill fortsätta eller hoppa på vår resa mot en handlingsplan och vision för QNIV. Nästa steg sker 29 oktober så håll koll efter inbjudan.

 

Välkommen tillbaka till en härligt qnivig höst!

Styrelsen genom
underskrift
Britten Toftarp

Ordförande


Tillägg till detta nyhetsbrev:
Vad gäller affärsutvecklingsprojektet steg 2 så riktar det sig enbart till QNIVS medlemmar denna omgång, såväl lärare som elev och ansökan om projektmedel sänds in i september. Du som är medlem i QNIV kan alltså skicka din offert till Monica Dohsé utifrån direktiv i nyhetsbrevet ( läs i nyhetsbrevet på hemsidan). Som sagt, vi beklagar felen och lovar bot och bättring.

Dessutom:
QNIV har skaffat fast lunchställe på prov under hösten 2009
Vi kommer att ha våra luncher på Vin & Skafferi Hus no 13 kl. 12.00-13.30 och de öppnar enbart för oss.
Under hösten stänger de för lunch i veckorna men kommer alltså göra ett undantag för QNIVs luncher. Det innebär lite mer förarbete och vanligt lunchpris, 110 kr men vi får lugn och ro och bra mat. Det är viktigt för oss!

Alltså: Föranmälan till lunch och avhopp senast 2 dagar innan (QNIV får betala för avhopp samma dag och anmäler antal dag innan). Varannan lunch fisk och varannan lunch kött. Allergi eller vego föranmäls i samband med anmälan.
LÄS om luncherna månad för månad under kalender på Qnivs hemsida.

Närmast förestående lunch: 3 september med Marianne Schönning med "Stärk ditt Varumärke" , med fisk på menyn; anmälan till britten.toftarp@kronmakaren.se senast den 1 september.

Lunchen 1 oktober, ej klar föreläsare men kött på menyn; anmälan till britten.toftarp@kronmakaren.se senast den 29 september

5 november, Marie Bremström om Body Harmony, en kroppsterapi.
Fisk på menyn; anmälan till britten.toftarp@kronmakaren.se senast den 3 november.

3 december, ej klar föreläsare, men kött på menyn; anmälan till britten.toftarp@kronmakaren.se senast den 1 december

Det blir lite nya rutiner och lite bökigare till en start men vi får ett fint lunchställe som öppnas speciellt för QNIV dessa datum.

Nu följer resten av nyhetsbrevet:
ERBJUDANDEN!!

Lämna in en offert på lärartimmar under AFFÄRSUTVECKLING steg 2
Nu ansöker QNIV om en ny omgång av affärsutveckling. Vi letar lärare för kursen och du har nu möjligheten att lämna en offert på en eller flera delar av kursen. Offert skall vara inne senast 27 augusti på mejl till Monica Dohsé: m.dohse@telia.com
Ämnen är : Säljkurs, Personligt ledarskap, Marknadsföring, Att prata inför grupp/Rösträning, Stärka varumärket/varumärkesvård, Mingelkompetens, hisspresentation, Affärsplan/ Likviditetsplan, Konkurrentanalys, Mental träning, Planering och genomförande av mässor, Retorik, Skriva offerter/ Lägga anbud

Offerten bör innehålla: kursinnehåll, pris, antal tillfällen, antal deltagare, tidåtgång m.m.Föreläsa på hälsomässan den 10-11 oktober i Varberg?
Oniv planerar att ställa upp en monter under mässan "livsstil - hälsa & miljö", den 10-11 oktober 2009 i ABF huset Varberg. För att göra en så bra och representativ monter som möjligt sätter vi nu ihop en projektgrupp om 2-3 personer för att rigga detta. Ni som är intresserade att ingå i denna projektgrupp kan anmäla intresset till Camilla som är projektledare. Anmäl till: cblomfelt@gmail.com

Först till kvarn gäller så hör av er snarast.
Lunchföreläsare den 5 november?
Vill du berätta om dig och ditt företag eller liknande på lunchen den 5 november. Intresseanmälan till Britten Toftarp på: britten.toftarp@kronmakaren.se

 

Boka in den 5 november i kalendern!
QNIV har blivit medarrangör av Spirande affärer på Campus Varberg den 5 november, eftermiddag/kväll. Det innebär att vi kommer kunna erbjuda dig att medverka på olika sätt. Mer om detta i framtida brev, men, boka redan nu in det som ett event att mingla på, om inte annat J

 

Aktiviteter

Dags för Qnivlunch med föreläsning av Marianne Schönning den 3 september
på temat "STÄRK DITT VARUMÄRKE"

OBS VI ÅTERKOMMER OM PLATS OCH LOKAL!! Håll utkik i mailen!
Du får gärna ta med en gäst som är nyfiken på QNIV.  

KRÄFTKNYTIS 11 september
någonstans i Varberg beroende på hur många vi blir! Kräftor och dryck tar var och en med sig själv. Ost, bröd, smör, kaffe och kaka samt eventuella andra tillbehör fixar Ragnhild o Marita.
älan: marita.i.nilsson@telia.com Kostnad 100 kr.


öst…

Lära känna varandrakväll med Camilla Blomfelt på Valhall den 13 oktober 19-21
Inbjudan kommer framöver till nya medlemmar, men ibland missar vi så ta för dig och bjud in dig själv redan nu genom att mejla Camilla på: cblomfelt@gmail.com Huvudsaken är att vi träffas!

Workshop den 29 oktober
Lena Frilund och Anne Andrén bjuder till workshop för att fortsätta den process mot vision, mål och handling som vi påbörjade under sommarfesten. Separat inbjudan kommer på mejlen.

 Aktuellt från QNIV, juni 2009

Vilken kväll vi hade!
Det var sagolikt att se drygt 40 kvinnor på QNIVs sommarfest/kickoff på Campus i förra veckan
(och höra att 20 st av er meddelat att ni haft förhinder)
.

Så mycket spännande möten det gjordes och nya subgrupper som tog fart, efter vad jag lyssnade in. Dessutom tycktes det till en hel del om vad QNIV är och borde vara och att vi har en brist på tydlig vision och mål genom en gemensam SWOT analys. Allt detta blir som ”jästen i den deg” vi tillsammans skall ”baka ut” till ”kakor” under höstens 2 idéseminarier ledda av Lena Frilund och Anne Andrén m. fl. Det skall bli ett sant nöje att i december se en hel ”buffé av kakor och tårtor” fyllda av visioner och ändamål för QNIVs medlemmar.

Du kan se den sammanställda SWOT analysen HÄR
(scrolla ner en bit i Lena Frilunds utmärkta rapport, så dyker den upp!)
Vi hoppas att du känner dig välkommen till och vill delta i den öppna diskussion som inleds efter sommaren.

Innan dess vill vi dock önska dig en lång skön sommar med kaffe i skuggan av ett träd eller sand mellan tårna på en strand. Jag själv tar på mig filmstjärnebrillorna med strass och badar i Fontana di Trevi ett slag.

Styrelsen genom


Britten Toftarp Ordförande


Dags för Qnivlunch utan föreläsning den 6 augusti kl. 12.30 – 14.00 på Vin och Skafferi Hus no 13 på Fästningen.
Första lunchen blir utan gäst och vi startar upp lite lugnt efter sommaren.

Styrelsen sammanträder 16 augusti hemma hos Camilla Blomfelt

Myskväll på Afrika huset
De som är intresserade av en gemensam cykelutflykt till Afrikahuset efter sommaren,
kan anmäla sitt intresse till Marianne Schönning
Man kan fika där och få ta del av miniföreläsning. max 40 pers.
Datum bestäms senare.

Inbjudan i mejlboxen
Women in Business söker företagare till nordisk företagsutbildning.
Vill du vara en av dem? Läs bifogad inbjudan

 

Aktuellt från QNIV i juni 2009

”Har ni fest eller….?”

Ja, en sommarfest har vi i Qniv den 10 juni på Campus och vi i styrelsen hoppas att vi får se dig där på kajkanten också. Vi ser fram emot en rolig kväll med mycket skratt, inspiration och kul möten under ledning av Anne Andrén och Lena Frilund med inbjudna gäster. Min förhoppning är ju att vi med den kvällen, förutom fest och glamman, startar igång en process där vi i slutet av året tillsammans hittat vår styrka och gemensamma mening med QNIV. Låter det flummigt? Ja, ibland är det svårt att riktigt förklara på ett bra sätt vad man vill få ut av något, för i det ögonblick man gett det ett tydligt uttryck så har man avgränsat sig mot något annat och i detta läget känns det viktigt att hålla tratten oerhört vid, så lite flummigt får det vara, men kul skall det i alla fall bli, Välkommen!

(Kan ju berätta att jag fortsätter att vara en doldis även kommande lunch och QNIVbad då Skåne och Örebro kallar igen men denna gång som delltagare/inspiratör på affärsutvecklingsprogram och en medeltidsmarknad, så vi ses först den 10 juni i tjärdoften, och jag önskar dig en härlig tid till dess.)

  Styrelsen genom

Britten Toftarp
Ordförande

Annica Cauchy Företagsutvecklare
Dags för Qnivlunch den 4 juni med föreläsning Annica Cauchy, företagsutvecklare på Marknad Varberg AB
som har i uppdrag att hjälpa företag i sin utveckling. Under lunchen berättar hon vad du kan få hjälp med och ger oss lite tips om andra organisationer som har företagshjälp . Tid: 4 juni, 12.00-13.30 på Folkets Hus, lokal: Almeberg. Buffélunch á 79 kr. Lunchvärdar är Anne Andrén och Lena Frilund som även berättar lite kort inför den 10 juni. Du får gärna ta med dig en gäst som är nyfiken på QNIV.

  Lära känna den 9 juni är inställt
Studenttider och en nylig lära känna träff gör att vi nödgas ställa in och sikta på nästa i oktober. (Möjligen lägger vi in en tidigare i höst om många nya medlemmar tillkommer)

10 juni Sommarfest på Campus Varberg! Läs mer under kalendern

Kvinnor i Fören ger ringar på vattnet den 16 juni!
Den 16 juni summerar vi Kvinnor i Fören i Varbergs kommun. Helén Andersson och Marianne Örtengren har ägnat våren åt att starta nya nätverk i hela Halland och vill nu berätta vidare om det samt de projekt som är på gång under hösten och som erbjuds dig i QNIV. Läs mer och anmäl dig, se kalendern

Uppsnappat!

Från Marknad Varbergs hemsida:

JULBODAR BLI R JULIBODAR
En nyhet till sommaren är att det kommer att finnas bodar med försäljning av hantverk vid hamnplan. Det är samma fina röda bodar som vi hyr ut till jul.
En torgyta vid Campus, som vanligtvis använd som parkering, är reserverad till detta. Det är ett bra läge med närhet till hav, fästningen och centrum. Vi kommer att hyra ut tre bodar, flera intressenter har redan hört av sig. Kontakta Marknad Varberg för mer info om du är intresserad.

 

Campus Varberg, Alexanderssoninstitutet och Region Halland satsar på Kattegattleden
Det innebär att det kommer finnas projektmedel och resurser för den som vill utveckla turism utmed Kattegattleden som bygger ihop Sverige som cykelled från Skåne, via Halland till Oslo. Har du idéer eller frågor om detta så kontakta Anna Linton på Campus Varberg. QNIV kommer att återkomma med mer information framöver.

 

Pecha Cucha – ett klubbkväll för konst!
Ett litet spännande japanskt uppslag från Göteborg där detta blivit en stor grej. Kan tänka mig att det är ett kul koncept för alla våra konstnärer som blir inbjudna att medverka här och var. Gör en pecha kucha och ställ ut! Kanske är en utflykt till Göteborg intressant i höst?
http://www.pecha-kucha.se/

 

Tips!
Kan du inte skicka tunga filer i ditt mejlprogram? Själv har jag haft svårt med riktigt stora bilder men har nu hittat sajten www.skickafilen.se som är idiot enkel och tillåter väldigt stora filer.

 

TED; Koll på det senaste?
Vill man känna sig riktig som ett snille och ha lite koll på vad som händer i framkanten av teknik och konst så skall man definitivt kika poå TED konferenserna på nätet. Här samlas de riktigt stora tänkarna inom teknik, konst mm på en årlig konferens i USA kallad TED. Föreläsningarna är 20 minuter långa och finns sedan att ladda ner på nätet för oss vanliga dödliga. Min favorit är Ben Strickland som ger en fantastisk berättelse om sitt sociala entreprenörskap i Pittsburg, se och njut: http://www.ted.com/index.php/talks/bill_strickland_makes_change_with_a_slide_show.html?fb_page_id=5435784683&

 Aktuellt från QNIV i april/maj 2009
”Den som vill mest vinner”
Säger Lisbet Finskas i en intervju med Hallands nyheter den 9 april och jag läste med spänning vidare i artikeln som skildrar en av våra medlemmar på ett intressant sätt och inser när jag scrollar i matrikeln att såna är vi i Qniv; intressanta och spännande på alla sätt. Och vi har massor att bidra med och vara stolta över. I artikeln framgår även att Lisbet är medlem i vår förening Qniv och hjärtat tog allt ett litet glädjeskutt av att se Qniv nämnas som ett viktigt nätverk och jag kan här säga att det är ett av mina och styrelsens ”vilja mest” inför 2009. Att du som medlem skall känna nytta och glädje med ditt medlemskap och att du vill föra det vidare till andra i olika sammanhang. Det skall vi jobba på, tillsammans, under året, med start den 10 juni på vår ”sommarfest” som blir en kickoff inför en rolig höst i Qniv. I styrelsen bubblar det av lust och vi hoppas att du kommer med i processen så boka redan nu in kvällen den 10 juni då vi börjar forma det nya Qniv!

Styrelsen genom

Britten Toftarp
Ordförande

Vad vill du med QNIV?
Vi vill veta vad du som medlem i Qniv värdesätter mest med medlemskapet och vad du skulle vilja ha mer av. Vi vill även veta lite om vilka tider och dagar som är bäst för dig. För att få reda på det så har vi gjort en enkät på nätet. Den innehåller 11 kryssfrågor och tar några minuter att fylla in. Snälla, hjälp oss. Formuläret funkar inte just nu. är på reparation, kommer såsmåningom.

After work den 23 april med värd Lena Togander på Harrys kl. 18-20.
Ta gärna med dig en gäst om du vill!

Dags för Qnivlunch med föreläsning av Ingrid Oskarsson Ling som precis kommit ut med sin bok "Jag har solen i ansiktet, så jag ser inte vad du säger". Ingrid är en av QNIVS första medlemmar och vi får veta lite mer om henne och hennes bok under denna lunch. Läs mer om Ingrid här (länk till hennes bifogade dokument här) Du får gärna ta med dig en gäst som är nyfiken på QNIV. Tid 12.00-13.30. Plats kommer i mejl innan. Lunchvärd är Lena Togander för styrelsen.

Lära känna varandra träff för ny medlem den 11 maj
Nu samlar vi äntligen ihop till vår första lära känna träff i nätverket. Du som är ny i nätverket är hjärtligt välkommen och får en separat inbjudan på mejl inom kort. Men, eftersom vi haft lite strul i övergången så kan en del mejl försvunnit från mappen nya medlemmar så hör du inget, Bjud in dig själv! Träffen samordnas av Yvonne Christiansson och du anmäler dig till henne på: yvonne.christiansson@hotmail.com senast 8 maj. Tid är 18-20 och platsen är: Wallhall Kommande träffar sker sedan 9 juni, 13 oktober samt 2 december.
(Walhall heter lokalen Adress: Frodesgränd – Ödesgränd. Kör in mitt emot Blomsterlandet på Frodesgränd mitt emot där vägen svänger till höger ligger det)

Dags för en upplevelsekväll med QNIV TVAG på Kallbadhuset!
Den 28 maj blir det en bastu o badkväll för QNIVS medlemmar mellan 18-21. Kostnaden för denna kväll är 70 kr och du anmäler dig hos Camilla Blomfelt senast 24 maj på: cblomfelt@gmail.com
Vill du, så ta med en gäst som är nyfiken på oss eller bara vill vara sällskap. Miniantalet är 10 anmälda och max är 35, så först till kvarn hälsar Camilla och hoppas att många hänger på, detta kan ju bli supermysigt!

Efterlysning!
I samband med lunchen den 7 maj så söker studenter från Campus Varberg personer som vill ingå i en fokusgrupp och bli intervjuade. De skriver så här: Vi läser Management och hälsopromotion på Campus Varberg och håller just nu på med vår C-uppsats. Uppsatsen handlar om betydelsen av nätverk och nätverkande för småföretagare. Intervjun tar ca 40 minuter och kan ske efter lunchen. Du som vill vara med i intervjun kan mejla: info@helenandersson.se

Var med i processen kring det nya QNIV!
Boka redan nu in våra tre tillfällen, 10 juni har vi QNIVS traditionella sommarfest i ny tappning, en kick off till en process för att forma det nya QNIV.
29 oktober har vi workshops m.m. under ledning av Lena Frilund från QNIV
10 december avslutar vi året med en festlig kväll då det nya QNIV presenteras då vi ger en tillbakablick och ger oss in i framtiden.
Hela processen leds av Anne Andrén och Lena Frilund.
Vill du bidra, mejla: processer@qniv.se

På gång; Mingelkurs för QNIVare
Lena Frilund, en van minglare med erfarenheter från att driva ett BNI i Göteborg kommer att lära oss att mingla framgångsrikt. Under kursen får du göra och öva in din hisspresentation (pitch), öva på att mingla säkert och vant och kanske lite om personligt ledarskap. Lena konceptar just nu och vi återkommer med inbjudan och kostnad.

På gång; workshop för QNIVare på Campus Varberg om Upplevelseindustrin
Utifrån lunchen med Anna Linton kring upplevelseindustrin stod det klart att många medlemmar i Qniv har sin näring i det som kallas upplevelseindustri, företag som syftar till att skapa en upplevelse för sina kunder, kan vara spa, konst, design mm. Du hittar allt under: http://www.upplevelseindustrin.se/ Region Halland har valt detta som en av de utvecklingbara näringarna i Halland och nu satsats det medel och kraft på detta. Vad workshoppen skall handla om är ej klart men vi återkommer med tid och innehåll i slutet av april.

På gång; Efterlysning per blogg!
Behöver du som jag få tag i folk och prylar? Vi startar en efterlysning i form av blogg på www.qniv.se framöver. Här kan du jaga kontakter och produkter mm för att lösa dina problem. Håll utkik på hemsidan!
Tag kontakt med Eva eva@evalea.se så fixar hon att du kommer in på bloggen.

Uppsnappat!
Vet du att det finns konsultcheckar att söka i Halland? Det innebär att du som företag kan ta in en konsult för max 100 000 och få 50 000 tillbaka. Du kan även använda det i din egen försäljning som argument, du kostar bara hälften av vad fakturan säger! Allt om konsultcheckar hittar du på Länsstyrelsens hemsida i Halland: LÄNK

www.sisbiz.se – en ny sajt för dig som vill sälja saker på nätet. Här skall avkastningen gynna kvinnorna själva är det tänkt. Du kan läsa mer om sisbiz HÄR

Inbjudan i mejlboxen
Är du företagare i landsbygden och vill utveckla ditt företag?
I så fall kan du söka till en högskoleutbildning om företagsutveckling
för kvinnor – Himlarand - se LÄNK

Säljteknik i Borås
Välkommen till ett seminarium i säljteknik och marknadsföring.
se vidare denna LÄNK till dokument.
Länk till Qvim - kvinnligt nätverk i Sjuhärad

Företagare på landet
Är du kvinna och har en företagsidé, just har startat eller
driver företag - då välkomnar vi dig till en serie spännande
och innehållsrika träffar. se LÄNK

BÅSTAD BUSINESSWEEK
Nätverka och skaffa affärer och kombinera deta med tennisveckan
LÄS MER PÅ PDFAPRIL månadsbrev 2009

Nu kommer vi igen inför våren i Qniv. Styrelsen har haft sitt första möte och det var en diger dagordning. Så pass att lite fick skjutas fram till nästa möte. Vi har möblerat om lite i styrelsen och Camilla Blomfelt är nu såväl kassör som vice ordförande och vi har en ny vice kassör i Lena Togander som redan sköter ekonomin i flera av våra projekt. Sekreterare blev Eva Leandersson efter Marianne Schönning som ville vara ledamot istället. Ledamöter är nu Ragnhild Engelstad, Yvonne Christiansson samt Marianne Schönning. Vi tog beslut om en hel del saker men viktigast för dig just nu är kanske aktiviteterna framöver. Vi kommer fortsätta med luncherna, men ha fler föreläsare som dyker upp, såväl utifrån som från Qnivs egna led, kanske byter vi till torsdagar definitivt också. Ett försök sker denna gång. Afterwork kommer att förändras, vi undersöker detta och återkommer. Vi har börjat planera så smått för idéworkshops i höst. Qniv har ju vuxit ofantligt och nu behöver vi blicka in i framtiden med ett gemensamt fokus. Här blir du som medlem central framöver. Vi skall kika över detta med medlemsavgiften igen, kanske dela upp den i en medlems- och en serviceavgift framöver. Vi kommer att hålla en sommarfest strax innan midsommar och en massa annat kul och matnyttigt. Nytt är att du kan följa styrelsens arbete genom våra protokoll på hemsidan. Är det något i qniv som du vill bistå eller fixa och dona med så, hör av dig!

Vi är inte många som betalt medlemsavgiften för 2009!
Känner du igen dig som en av dem som missat det, så fixa det nu. Vi kommer att sammanställa en fullständig matrikel i mars och sedan tyvärr börja plocka bort ej betalande medlemmar framöver. Vill du inte vara kvar så mejla gärna vår webmaster.
Avgiften är 300 kr för 2009 och betalas in på: PLUSGIRO 30 41 39-9 Glöm inte dina kontaktuppgifter och mejladress!

Välkommen till QNIVs Afterwork på Harrys i Varberg den 26 mars
På plats som värdar är Yvonne Christiansson, Lena Togander och Britten Toftarp. Vi är där mellan 18-20 i minglet och hoppas att du vill komma och bidra med idéer till qniv eller bara ha det trevligt med oss ett slag.

Närmast kommande program i Qniv.
dubbelchecka alltid med kalendern!

18 mars, Multikultigruppen har möte,
kontakta Anne Andrén om du vill veta mer.
26 mars, Afterwork med Qniv, plats Harrys 18-20
2 april, Qnivlunchen, Anna Linton från Brewhouse Innovation i Göteborg berättar om tävlingen my vision som pågår till 13 april OBS! en torsdag
16 april, styrelsen sammanträder
29 april MultiKulti träffas och planerar våren aktiviteter.

TIPS
Få gratis tips i mejlboxen för ett bättre företagande?
http://www.nyttforetag.com/ erbjuder dig tips för ett bättre företagande.

Världens bästa PR handbok finns gratis på nätet!
Byrån Westander i Stockholm delar med sig av sina tips inom PR och marknadsföring, så bra tycker jag: http://www.westander.se/laddaner.html

MEDSKICKAT
Destination Viskan inbjuder till guideutbildning i samarbete med Viskadalens Folkhögskola. Läs bifogad inbjudan guideutbildning (PDF)

Funderar du på att starta eget företag? Letar du efter en hållbar affärsidé? Utnyttja då detta unika tillfälle och låt dig inspireras av tanken att ta över ett redan befintlig företag.
Läs bifogad inbjudan skaffa eget (PDF)

Vinn med dina kreativa affärsidéer – Tävla fram till den 13 april!
Har Du idéer som kan få oss att tappa hakan? Anmäl dina bidrag till My Mission, tävlingen som belönar unika affärsidéer inom upplevelseindustrin och arrangeras av Brewhouse Innovation. Du behöver inte ha någon färdig affärsplan eller snyggt presentationsmaterial. Det är potentialen i själva idén vi bedömer. Grymma vinster utlovas. Så kom igen och överraska oss! www.mymission.se

UPPSNAPPAT
Undertecknad var på möte med marknad Varberg här om veckan och fick reda på lite matnyttigt. Man räknar med en turisminvasion i sommar på grund av det ekonomiska läget. Folk från andra länder och vi i Sverige kommer at vilja semestra på västkusten. Du som har ett turismföretag eller liknande får jobba hårt inför sommaren. Kommunen anordnar kurser för upphandling ganska snart, vet inte exakt tid men ring kommunen och undersök. Det finns fortfarande plats i Marknad Varbergs projekt för friska företag. Även där kan du ringa kommunen om du är intresserad av att delta i projektet som riktar sig till ledare i företagen.

Har du något du vill sprida som vi kan ha glädje av i nätverket?
Annonsera enkelt på vår anslagstavla eller skicka ett tips till månadsbrevet på: britten.toftarp@gmail.com

Vi ses!


Britten Toftarp
ordförande i Qniv


MARS månadsbrev

Nytt år, nytt län och en ny förening, vilken hejdundrande utmaning jag fått inför 2009! Sitter som bäst och läser in mig på handboken för LRC (Lokala resurscentrum) och alla papper jag fått av Helén och en spännande bild växer sakta fram. Jag skall medge att det går lugnt till väga för varvat med detta sker tenta, utställningpropå, kulturutredning och förberedelser inför Kvinnor i fören där mitt montermaterial skall fixas. Men, den 15 mars skall den nya styrelsen ha sitt första möte och efter det så tar vi tag ordentligt och börjar jobba mot en ännu bättre förening, för en gemensam nytta och glädje.
Innan dess hoppas jag att vi ses på 2009 års roligaste resa, Kvinnor i fören. Resan där du kan hitta bra kontakter, affärer, bli inspirerad och ha kul med andra likasinnade.
Du är väl inbokad?

Vi ses

Britten Toftarp
ordförande i QnivNyhetsbrev Februari 2009

Nu är arbetet i full gång, tulpanerna i hinkarna på Ica lockar oss att längta till ljuset, färgerna och VÄRMEN.
Det gör oss lite givmildare, lite varmare och kanske tom lite snällare… Att försöka vara kärleksfull mot sina medmänniskor är det som behövs i världen. Den kan vara nog mörk ändå – så det räcker och blir över.
Ta in en annan människas syn på livet – du kan aldrig ana i förväg vad en ny synvinkel kan göra och hur spännande det är att möta oliktänkande. Livets resa är allt vi behöver - målet kommer av sig självt.
Så ta vara på livet, och alla möjligheter det bär med sig!

Och låt oss glädjas åt andra människors framgång, låt oss stötta varandra både i motgång och medgång – För det är ju inte så att man får det sämre själv för att någon annan har det bättre! – ett visdomsord från någon på min livsresa.

Ta vara på det som bjuds i Qniv. Kom gärna med nya idéer och tankar. Våra projektgrupper har koll på finansiering och projektmedel som kan sökas inom organisationer och myndigheter. Så ös på med idéerna och drömmarna – de kan bli sanna!

Kvinnor i Fören 8-9 mars
Hög tid att anmäla sig hos Erlings Resor 0346-96015. Se programmet på www.kvinnoriforen.se
Det är en hektisk period för projektgruppen. Programmet är lagt och nu bearbetas media för fullt utöver hela Sverige. Qniv blir känt och det märks tydligt på alla mail och telefonsamtal som kommer in dagligen. Vi ser fram emot ett lyckat evenemang med stor uppslutning.
Vi behöver hjälp med spridningen! Se information på Qnivs hemsida hur DU kan vara med och hjälpa till att sprida information. Vi har en logga (ett visitkort) som du kan kopiera och lägga på din hemsida och även skicka med i mail. Tag kontakt med vår webbie Eva om ni vill ha hjälp med detta. eva@evalea.se
Kvinnor i Fören är viktig i dessa tuffa tider då samarbete för framtiden är det viktigaste vi har för ett bättre och hållbarare samhälle. Affärsutveckling
Den 13 januari träffades “Tänkt starta”-gruppen första gången, i Kerstin Paradis Gustavssons mysiga galleri i Valinge.
Det är åtta modiga och kreativa kvinnor med spännande planer och drömmar om att starta ett eget företag som ingår i gruppen. Denna första kväll ägnade vi oss åt att lära känna varandra och vi gjorde även en gruppcoach-övning om mod och målsättning. På varje träff har vi besök av en hemlig gäst på fikat och det var Kerstin som berättade om sitt företagande denna första gång. Deltagarna har också haft ett individuellt coachingsamtal med mig (Ulrika) och börjat fundera på sin personliga handlingsplan. På nästa träff ska vi utreda vem vi är egentligen, genom ett personlighetstest och diskussioner kring våra styrkor och möjligheter. Två av deltagarna kommer också att stå i ”spotlight” och presentera sina idéer lite mer i detalj samt få peppning och idéer från oss andra. Syftet med träffarna är att bli lite klarare över vad man vill, se förbi tvivlen och få inspiration av varandra. /Ulrika Sandström, gruppledare
Programmet "...att utveckla affären!" har nu startat. Alla fyra grupperna har haft sitt introduktionsmöte och gjort en plan för vårens arbete. Två av grupperna består av medlemmar som är eller känner sig som "Nystartade företagare". De andra två grupperna är "Deltidsföretagare" respektive "Heltidsföretagare". I mitten av maj månad kommer vi att ha 17 medlemmar/företagare med tydliga utvecklingsplaner för sina företag!!!!/ Marianne Örtengren, gruppledare

Multikulti gruppen
Under februari blir det uppföljning av Gästabudet med Anne Andrén i spetsen. Då gäller det framtidsplaner och handlingsplan för 2009. Alla intresserade är välkomna även de som inte varit med från början.

After Work med Studiebesök
Treativ och ägare Louise Lejestrand hälsar oss välkomna på Mingel After Work med studiebesök den 26 februari 17.30. Titta in på www.treativ.se så ser ni vad de jobbar med. Anmälan till info@qniv.se senast den 24 februari.

Allt väl till Dig.

Februarihälsningar

Helén Andersson
0708-301391

Nyhetsbrev Januari 2009

Gott Nytt År med nya möjligheter för DIG!!

Kasta dina sorger bakom dig, långt bort... Det ligger nya glädjeämnen och möjligheter framför Dig.
Se dem du får aldrig det gamla tillbaka. Du har bara erfarenheten kvar och försök förstå vad du skulle lära dig för att bli en rikare människa. Så tror jag att det är och och så försöker jag leva.
I Qniv vill vi skapa nya möjligheter för varandra genom att dela med oss. Glöm inte att tala om vad Du vill att vi skall göra till styrelsen. Det är ur Ditt perspektiv som nya möjligheter uppstår och Du kan förverkliga Dina idéer genom att vara aktiv själv och delta. Ibland är livet fullt och då får det vara det. Ingen skall känna tvång och måsten utan allt skall vara från den fria viljan och önskan. Vi har fått in många nya medlemmar här i november och december Välkommen att delta och skapa det nya året 2009.
.
Kvinnor i Fören 8-9 mars

Arbetet pågår för fullt. Titta in på www.kvinnoriforen.se där ser du hur programmet växer fram. Lite stiljte har det självklart varit under helgerna men det märks utifrån Sverige att folk har upptäckt vad som pågår från Varberg och Halland. Du har väl anmält Dig hos Erlings Resor 0346-96015.

Affärsutveckling
Vi har fått medel från Leader Halland till Land och Kustbygd så starten har gått. Ulrika Sandström har redan startat upp med coachingsamtal för dem som tänkt starta företag. Marianne har skickat ut kallelse till första mötet. Vecka 3 och 4 går starten. Det gäller att komma igång snabbt här nu i januari.

Helén
Ordförande i Qniv
0708-301391Nyhetsbrev December 2008
Ljusglimtar
Stilla natt, heliga natt, all är frid… och ibland smått hysteriskt! Visst är det konstigt att december kan komma ångandes med så mycket fix, trix, stress och krav på oss arma kvinnor. Och fast det mesta är självpåtaget och till viss del av nöd tvunget – för visst klarar vi det själva – alltihopa – ifall ingen annan gör det!? så vill man kanske ändå hitta andrum, själsfrid, en stund som samlar tankar, en timmes ”bara jag”. Kolla Qnivs medlemslista! Vår samlade kompetens skulle räcka till ett helt eget Varbergs kurort med råge. Och då även inbegripa konst, kultur, rysk design, kommunikation med djur, arkitektur samt sång!! Vägen till en vän är inte lång – och kanske finns andhämtning och inspiration ett enda telefonsamtal bort. Vem vet?

Gästabud
En kväll med mycket ljus och värme väntar Dig i alla fall den 4 december nu på torsdag! Qnivs Gästabud på Teater Halland - en fantastisk kväll med teater, julbord och trevlig samvaro runt konstfullt dukade bord. Tio av Qnivs konstnärer har dukat 20! bord och vi lovar det ser fantastiskt ut! En kväll att minnas – sa anmäl dig snarast till Teater halland 0340 – 889 25 (måndag-fredag 10.00 – 14.00) eller per e-post kulbordet@teaterhalland.se
Kanske får vi denna kväll äran att fira 100 medlemmar i Qniv? Vi är snubblande nära – 97 stycken! (i skrivande stund, 97 + 1 = 98!)

Kvinnor i Fören
Kvinnor i Förens styrgrupp och arbetsgrupp ångar på med planeringen av projektet som nu genomförs för andra gången! Och vi har mycket vunnet på att vi gjort det en gång innan och kan hänga med i svängarna. För trots allt – vi är ett ganska litet nätverk som ger oss ut på ett rikstäckande projekt! Vår ordförande Helen Andersson är projektledare och du kan läsa mer om det hela på Kvinnor i Förens nya hemsida www.kvinnoriforen.se Redan är föreläsare bokade och det finns utrymme för idéer och initiativ för er som är intresserade. Föreläsare som är inbokade är bl a Camilla Littorin, Företagarförbundet, Birgitta Hederstedt, Region Halland och Sofia Appelgren som driver företaget Mitt Liv-tjejer för mångfald i arbetslivet. Detta är hoppas vi också på att vi får med fler yngre företagare. Även större företag och organisationer som Harrys Pubar, 2Entertain, Coompanion, Almi och Passion For Business är anmälda – och fler kommer. I år ska vill vi fokusera på att syna företagsklimatet. Hur orkar mindre och medelstora företag både överleva, utvecklas och hitta inspiration i vardagen? Vi vill att de organisationer och myndigheter som stöttar företagande och samhällsutveckling i Sverige möter företagare i verkligheten – för bästa möjliga resultat för framtida beslut och regelverk. Dessutom har de fått lova att ha minst ETT nytänkande i bagaget denna gång. Allt för att få igång kreativa diskussioner.

Affärsutveckling
Beslut om medel till projektet tas den 8 december. Det är till 95% klart så förbered er att starten kanske redan blir i december för vissa.
Återkommer så fort vi vet 100% så ni kan boka in i era almanackor för 2009.

Med önskan om härliga adventshelger och inte för mycket stress innan jul!!

Eva och Helén


Nyhetsbrev November 2008

Hej !
Novemberrusk, plask, slask, grådask… gör som barnen: flyt med i vattenstrilarna, ta på dig dina färggrannaste stövlar och hoppa i ALLA vattenpölarna! det luktar höstligt, fuktigt, mossigt. Och så blir man så skönt trött efteråt. Prova får du se! Men nu måste vi ju sätta fart, hösten fortskrider, julen kommer. PLANERA, STRUKTURERA – och PÅMINNA alla omkring oss - om vad de ska göra… JA, man måste ju DELEGERA också! Tänk vad duktiga vi är på att försöka hinna med… Men ibland går det bara inte. Man kan ju inte vara med precis överallt. Man måste sitta ner en stund och tänka… plocka upp en sten som blänker, upptäcka ett moln som liknar en groda. Häromdagen när det regnade och himlen var gråsvart, lyckades en liten solstråle tränga ner och lysa på ett fält längre bort. Så vackert det var. Jag stannade bilen, steg ur och släppte vardag, fixa lista och allmänt tankebröl i ett enda andetag. Jag fick kontakt med något annat. Vad var det?
Ibland blir man överrumplad. En vän som man inte pratat med på tre år ringer plötsligt. Tiden stannar, man kastas bakåt, framåt och i sidled. Det hisnar – man kommer att tänka på nåt viktigt. Man får fatt i något man glömt. Det blir kanske lite sorgligt, eller helt knasigt – och fullkomligt underbart!
Hur som helst så blir man varse att man lämnar spår, man är inte glömd, det finns hopp för gamla drömmar. De blev som nya för en stund. Och även om de inte överlevde veckan, så fick man kontakt med det där andra – vad var det egentligen? En spricka i tiden, en reva i väven, ett ögonblick av klart seende? Nu blev det djupt… filosofiblogg? någon?

Vi närmar oss 100 medlemmar. Och kanske har 27 oktobers ”Från Puppa till Fjäril”-kväll som Qnivs affärsutvecklingsgrupp arrangerade i Folkets Hus fångat upp några nya Qnivare? Läs mer om kvällen längre ner. Saxat från Qnivs Anslagstavla
Föreläsning 30 okt kl. 19.00 av Angel Sahuquillo på Teater Halland.
Barndomen och speglarna, sexualiteten och döden i García Lorcas liv och verk. Läs mer på anslagstavlan.
Prova på Yoga och afrikansk/afro-brasiliansk dans, under parollen – ALLA KAN DANSA!! 4:e och 6 november börjar olika kurser och svårighetsgrad.
Hur göra jämställdhet tillsammans med barn och unga. 13 nov, högskolan i Halmstad. Magnus Sjögren - Beteendevetare och utbildare. Hur olika behandlas pojkar och flickor i skolan? vad behöver diskuteras? förändras?
Fynda textilier i Tvååker, 25-26 nov. Dag och kvällsöppet (till kl. 21.00), julklappar och vardaglig skönhet hos Vitaliya i Tvååker. Kraftigt nedsatta priser.
Skratt och hälsa 26 nov på Enebacken. Föreläsning och skrattövningar med Monica Dohsé.
Gästabud i Juletid 4 dec – en specialkomponerad inbjudan för Qnivs medlemmar! Halländsk scenkonst, matkonst (ekologiskt) och konsten att mötas – kort sagt: teater, god mat och roligt!

Affärsutvecklingsgruppen
Från puppa till fjäril – kvällen på Folkets hus i Varberg drog 35 intresserade Qnivare. Det blev en kväll med många skratt och nya tankar. Marianne Schönning, Marianne Örtengren, Monica Dohsé, Ulrika Sandström och Helén Andersson höll i trådarna och presenterade vad man kommit fram till under höstträffarna: ett utbildningsprogram för oss i Qniv - där man kan anmäla sig till en av 4 olika grupper. Och du som inte var med denna kvällen: Tag kontakt med Marianne och anmäl dig du med! Läs mer om kvällen under DAGBOKEN på Qnivs hemsida. En projektpresentation kommer också snart på hemsidan!

Multi-Kultigruppen – ett gästabud i juletid
Qnivs kulturgrupp kokar ihop ett annorlunda julbord tillsammans med Teater Halland och Vin & Skafferi i Varberg. Och ALLA vi i Qniv är inbjudna! Missa inte detta! Vi har även hittat 7 KONSTNÄRER i Qniv som ska duka/designa borden. Finns det fler? Har du inte fått någon inbjudan fast du räknar dig som konstnär? Hör av dig till eva@evalea.se Nästa träff är 3 nov, se kalendern.

Kvinnor i Fören
Vi har nu fått klartecken för ”Kvinnor i fören”. Nutek har sagt Ja. Det BLIR ännu en konferens till havs, 8-9 mars nästa år. Visst är det fantastiskt att vi i lilla Varberg arrangerar detta stora projekt! Styrgruppen består av Sandra Johansson /Region Halland, Inger Karlsson/NRC och Låt Hela Sverige Leva, Åsa Fors Johnsson/Erlings Resor, Ulrich Björk/Campus Varberg, Lena Togander/Blount Varberg och Qniv med ordförande Helen Andersson! För er som inte var med förra året, kolla under Cinderellalänken på Qnivs hemsida, där kan du läsa om konferensen, föreläsarna och vad folk tyckte efteråt. Projektet kommer att få en egen hemsida under hösten www.kvinnoriforen.se Vill du vara värdinna på båten? Hör av dig till Helen med en intresseanmälan.

/Goa novemberhälsningar från Eva Leandersson, qnivs webbie, och Helen Andersson, ordförande.
- och glöm inte bort – dåligt väder ser alltid mycket värre ut genom ett fönster..


Nyhetsbrev Oktober 2008

Hej !
De orange-röda trädens månad är kommen. Och vilka härliga dagar sen! Passa på och njut av sensommarens naturupplevelser. Det är nånting med ljuset… magiskt!

Qniv fortlever och frodas, vi är nu 91 medlemmar och kalendern på vår hemsida fylls på efterhand. (obs kolla hemsidans kalender och anslagstavla regelbundet, nyhetsbreven är inte alltid kompletta! Eva jobbar på högvarv nu och lägger in medlemmarnas egna aktiviteter och annonser.

Just nu avaktar vi med spänning om Qniv får driva projektet ”Kvinnor i Fören” på Cinderella/Viking Line. Det ser positivt ut och ett beslut är mycket nära från Nutek.

Saxat från Qnivs anslagstavla:
Mocka of Sweden – Öppet Hus hos Marianne Schönning som guidar dig genom garderobens mysterier. Färg, stil, uttryck och konkreta tips. Passa även på att se höstens röda nyheter.
Flera av medlemmarnas höstprogram finns nu också tillgängliga genom anslagstavlan, Enebackens Kraftkälla, Kloka Gumman och Yogaträffar både med i Varberg och på Dagsås!
Yvonne Christiansson bjuder in till Livsstil och Hälsomässa i oktober, där flera av Qnivs medlemmar deltar som utställare!
Galleri Trulsa 19 okt – 2 nov Utställning som visar och berättar om kvinnors textila arbete i alla tider, om hur vi med omsorg stickat, vävt och lagat. En spännande resa i tid och rum.
Galleriet kommer också att ha en föreläsning och en sticka-vantar-workshop!.
Kort sagt: Qnivs anslagstavla kan ge dig massor av inspiration i höst!


Rapport från våra grupper
Vi jobbar på med höstens/nästa års program. Det går utomordentligt bra att hoppa i och ur grupperna. Det är viktigt att du som medlem förstår vikten av att vi alla är delaktiga och up-to-date för att få riktigt bra och anpassade program och evenemang i vårt nätverk. Gör din röst hörd! Har du en programidé – tag kontakt med Affärsutvecklingsgruppens Marianne Örtengren eller Kulturprojektgruppens Eva Leandersson eller Anne Andrén. se kontaktuppgifter på programpunkterna under kalendariet. Här följer dagens rapporter:

Affärsutvecklingsgruppen
Det handlar om framtiden, utvecklingen och tryggheten. Och att Qniv ska vara en kraftkälla att komma till, ösa ur och hämta inspiration. Tänk vad mycket kompetens vi har inom vårt nätverk!! Detta vill vi lyfta fram på alla de tänkbara sätt. Affärsutvecklingsgruppen bjuder in Qnivs medlemmar till en kväll på Folkets Hus i Varberg. 27 oktober kl. 18.00. Det kommer då att bli en presentation av det man diskuterat och man får GÄRNA ta med sig en kompis (som inte behöver vara medlem). En mycket viktig kväll för Dig som vill starta företag, är nystartad eller varit igång ett tag. Allt som sagt för att stärka varandra i företagandets tankar.

KulturProjekt gruppen
4 Decembers ”Annorlunda Julbord” är bokat för oss i Qniv. Anmälning till Teater Halland, säg att du är från Qniv. KulturProjektgruppens diskussioner handlar om kulturens nödvändighet för samhället och varför vi människor behöver mötas för att både vi och våra boplatser ska utvecklas. VAR och HUR vi träffas, VILKA vi träffar (olika åldrar, yrkesgrupper, kulturer). Ceremonins magi och varför olika rädslor sätter käppar i våra livshjul. Vi funderar också på vilka föreläsare vi vill ha under detta och nästa år. Möten: 10 okt kl. 10.00, 3 nov kl. 18.00

Varma oktoberhälsningar från Helen Andersson
med assistans av Eva Leandersson.
Programmet infört under kalender.


Nyhetsbrev för September

Hej!

Vilka underbara dagar de sista var i augusti. Nu är det september och arbete för oss alla . Det märks att det kommit igång för högtryck. Även för Qniv. Programmet är i full gång och vi går i spänd förväntan om vi lyckas få projektet med Kvinnor i Fören en gång till. Vi får besked i september månad.
Så håll tummarna.
Närmaste programpunkt är på Tisdag den 2 september med lunch på Stadt. Vi har fått en egen avdelning och för att det skall fungera behöver vi ha en anmälan från Dig. Maila till info@qniv.se eller ring /sms:a 0708-301391. Denna gång blir det en miniföreläsning med vår nya medlem Margret Manbring. Det går bra att ta med en gäst om du vill. Vitaliya Höög bjuder på Rysk afton den 11/9. Det blir en spännande kväll som berikar oss för framtiden Glöm inte anmäla dig till Vitaliya. Hon vill göra det bästa för oss. RYSK AFTON ÄR TYVÄRR INSTÄLLD!

Våra två grupper som jobbar fram våra utbildningsbehov har här sina rapporter.

Rapport från Affärsutvecklingsgruppen . I tisdags kväll den 26/8 hade Affärsutvecklings gruppen sitt första möte efter sommaruppehållet. Det blev ett mycket bra möte, där kreativiten flödade och en kanonidé växte fram,  om hur vi skulle kunna tillgodose de fyra grupperna inom Affärsutveckling, som vi har kommit fram till att det finns. Gruppen kommer att arbeta vidare med idén och presentera den i sin helhet under hösten. Nästa möte den 15 september.  

Rapport från Multikulti gruppen
Möte på hotell Varberg på Norrgatan om Kulturens/kreativitetens nödvändighet för ett blomstrande samhälls- och näringsliv. Ett synnerligt kreativt möte där man stundtals fick hisnande tankeupplevelser. Kvinnligt tänk i sina skarpaste stunder. Gruppen planerar Gästabud den 4 december . Scenkonst, matkonst och konsten att mötas. Välkommen på ett annorlunda julbord - en specialkomposition för Nätverket Qniv. Näring behövs i alla former. För livet, kärleken, företaget och för att inte sluta tro på en fantastisk framtid. Kvällen bjuder på teater, god mat och överraskande möten. Och en ceremoni som vill öppna upp för nya tankegångar.
Vi ser fram emot detta med spänd förväntan.  

Höstens Program är inlagt i kalendariet.

Vid pennan/datorn Helén Andersson 0708-301391

 

Nyhetsbrev för Augusti

Hej alla Qnivare!
Det är redan slutet på juli och det börjar dra ihop sig till höst. Men just uppvaknad ur en tropisk natt tänker man inte på höst eller ens på några aktiviteter. I skuggan under träden, parasollet eller i tvärdrag mellan två fönster sitter vi medelålders och njuter av brisen. De yngre kandidaterna pressar på stranden – ja, alla har vi personliga upplevelser av sol värme och sommar. Vi njuter såklart men i bakhuvet funderar vi kanske på dessa tvära väderomslag - kanske på den globala uppvärmningen och framtiden för kommande generationer. Finns det något vi kan göra mer än att ta på oss den svalaste sommarklänningen? Kanske kan det bli hur intressant som helst att hänga med på en av höstens programidéer som är ett samarbete med Energi och Miljöcentrum och Anders Frisk och temat förnybar energi. Titta in på www.emcvarberg.se. Kanske kan vi så ett frö till ett nätverk av kvinnliga innovatörer i Halland. Kanske med inriktning på hav, helande händer och hållbarhet? Slå våra kloka huvuden ihop som en grekisk hydra och sträcka våra vackra armar ut mot horisonterna.

Vad innebär det egentligen att vara varandras ambassadörer? Hur går man till väga? Kan det finnas en struktur och en pedagogik som någon av oss vill utveckla? Visst är det också så att vi är så väldans bra på att supporta andra, se problem och möjligheter hos andra – men inte i det egna företagandet och projekterandet… Detta kan vi försöka utveckla, genom att vara just varandras support. Så kläm fram dina tankar och funderingar, sorger och glädjeämnen, rädslor och passioner – du kan bli förvånad över responsen!Vi i Qniv har något gemensamt och det är att vi har förstått att samarbeten och förenade krafter lyfter både grupp och individ. Därför är det viktigt att alla medlemmar också tar del av diskussionerna så att det inte blir en liten klick som bestämmer allt och andra bara följer med. Jag skulle önska att vår nästa vilja våga kväll ska bli en våga vilja kväll där de som inte hörs – ska bli hörda! Formen för detta kan vi alla fundera på – ett helt nytt koncept? Eller helt ny teknik? En orientering? En lek? Eller vad? Låt oss se varandra! Gör plats för möten! Erkänn att du tyckte det var fantastiskt den gången du tog dig tid! J Mitt i allt det egna och stressade, vävs vi ändå samman med varandra – så är tanken.Våra kreativa projektgrupper (som innerligt och lite uppfordrande (!) hälsar fler att deltaga) har tagit tempen på vårt nätverk genom enkäter, frågor och möten. En kulturgrupp och en affärsutvecklingsgrupp som ska hitta programpunkter under hösten som utbildar och inspirerar oss till nya möten, projekt och förverkligade planer. Vad tycker du? Vill du gå en kurs? Vill du lära dig nåt nytt? Hör av dig och lufta dina tankar!
Skrivet i värmen av vår Eva Leandersson efter samtal med Helén

Lite datum att komma ihåg:
Tisdag 5/8 från 11.45 Drop in lunch på Beern`Bar
Tisdag 12/8 14.00 Energidag på Campus inbjudan från Energi och Miljöcentrum och Anders Frisk
Vi behöver någon som representerar Qniv där.

Torsdag 21/8 19.00 Camilla Littorin, Företagarförbundets förbundssekreterare kommer från
Företagarförbundet och berättar under en kväll hur man jobbar för ett
bättre företagaarklimat för de rikitgt små företagen(1- 7 personer)
Camilla är en mycket engagerad kvinna coch för debatten framåt i Sverige.
titta gärna i på www.ff.se. Lokal kommer senare. Det bjuds på fika.
Tala gärna om att du kommer till helen@qniv.se
Söndag 24/8 17.00 Lära känna varandra kväll hos Helen på Gårdakrik i Grimmared.
För dig som inte varit med om detta tidigare. Liten måltid serveras.
Tacksma om du anmäler dig på helen@qniv.se elelr 0708-301391
Tisdag 26/8 18.30 Affärsutvecklingsmöte hos Vitaliya Höög i Tvååker
Tisdag 26/8 18.00 Kultur, projekt och idé möte hos Anne Andrén
Torsdag 28/8 17.00 After Work på Harrys
September
11/9 Rysk afton hos Vitaliya Höög i Tvååker
Start mitt i september med utbildningsprojektet ”Vill du utveckla ditt företag” bifogar inbjudan från Nyföretagarcentrum
Nyhetsbrev för JULI !
Hej alla Qnivare!

”Jag sjöng vid bondens knut nu är sommaren här.
Det är våren som är slut svarar bonden så tvär…”
Det känns som höst, men det får vi väl innerligt inte hoppas… Vissa får ny energi av det svalare vädret medans andra bara vill kura ihop sig och vänta på bättre tider. Ta vara på dagarna i sommar och njut av insikten att det faktiskt har hänt massor… För visst är det så att man själv tycker att man inte gör något, men när andra får uttala sig låter det helt annorlunda. Gårdagen är förbi – det enda vi har är nuet. I nuet kan vi reflektera över livet och fundera på hur upplevelser och erfarenheter kan bära oss vidare. ATT vi tänker – är självklart, men HUR vi tänker är relativt beroende på dag och humör. För visst kan vi välja att tänka negativt om sådant som tar slut, men vi kan också tänka ÄNTLIGEN – nu blir det något nytt! Vad du än gör – så gör det med övertygelsen om att detta är ditt NU och bara du kan veta vilken väg du vill gå eller vilken soffa du vill kura i, och med vem… Dina beslut är kloka och genomtänkta – det är bara omvärlden som inte förstått detta än J Tänk vad kroppen och hjärnan vet mycket… det är bara att lyssna… Ta vara på din sommar, vårda kropp och själ, skratta och lek, njut av vetskapen att du är speciell och underbar och att det finns fler som vet detta! Vi planerar just nu för höstens aktiviteter i Qniv, en spännande höst med nya grepp både inom projekt och affärsutveckling. Vi tänker oss att vi själva är våra främsta ambassadörer. Tänk så mycket kunskap vi har att dela med varandra. Kanske just du vill marknadsföra ditt företag genom att kombinera den med en liten workshop som tar upp just ditt ämne generellt? Du får respons och ny inspiration i ditt företag genom att dela med dig. Tag kontakt med någon i styrelsen för fortsatt diskussion om detta. Låt oss förverkliga våra drömmar och visioner!Tillsvidare, håll tillgodo med några spridda programpunkter: 1 Juli ses vi på Stinas på Getterön, drop in LUNCH från 11.4521 augusti kan du boka in på kvällen, då kommer Företagarförbundets förbundssekreterare Camilla Littorin till oss. Hon berättar om företagande och de tankar och frågor som Företagarförbundet driver. Företagarförbundet satsar på småföretagare (1-7 anställda) .11 september blir det Rysk Afton hos vår medlem Vitaliya Höög i Tvååker. Önskar er en fortsatt trevlig sommar.
Sommarhälsningar från gröngräset

Helén
Ordförande i Qniv
0708-301391

 

Nyhetsbrev juni 2008

Den blomstertid nu kommer…. Oj då den är visst redan här!

Det händer nya saker i vår egen värld och omvärld. Katastrofer både i naturen och vår egen familjevärld. Hela tiden förändringar. Det gäller att tänka positivt trots allt och försöka hänga med.

Vi växer som nätverk och det känns som ett stort behov att vi behöver varandra. Det är ett ansvar och en glädje att ha ett nätverk, inte bara för styrelsen utan för alla medlemmarna. Vi är nu nästan 90 medlemmar.

Ibland går det fel och det uppstår missförstånd men med högt i taket (som man säger) går det att reparera. Ibland tappar man taget om sig själv men med god vilja för att göra gott och respekt för sina medmänniskor kan allting bara bli bättre och lärdomar för livet.

I vårt nätverk finns olika önskemål. Inför hösten behövs hjälp från Dig för att du skall få ut mesta möjliga av Qniv.På senaste styrelsemötet utsågs två ansvariga som skriver följande. Ta vara på dessa ord och hör av er.

 

Affärsutveckling

På årsmötet i början av det här året presenterade vi resultatet av en enkät som besvarats av Qniv´s medlemmar. Syftet med enkäten var bl a att få veta vilka aktiviteter som medlemmarna önskade att vi skulle planera och genomföra.

Många efterlyste utbildning /stöd vad gäller marknadsföring, prissättning, hur man utformar strategier/mål, etc. – kort sagt att bli bättre på affärsutveckling.

Flera aktörer, t ex LRF och Marknad Varberg, genomför liknande utbildningar och därför har Region Halland uppmanat oss att samarbeta kring en sådan utbildning.

För att vi skall ha ett bra diskussionsunderlag som beskriver just våra behov beslöt styrelsen på senaste mötet att Marianne Örtengren skulle sammankalla en grupp som skulle svara för att sammanställa våra önskemål. Vill du vara med i denna grupp så anmäl dig snarast till Marianne på telefon 0705 67 75 64 eller e-mail marianne.ortengren@telia.com Gruppen kommer nog att behöva träffas två gånger.


Vi tror på guldkanter, skratt och mening med livet!

Qnivs kultur och projektidégrupp som just nu består av Eva Leandersson och Anne Andrén bjuder in er som vill vara med och diskutera hur vi behåller och vårdar vår kreativa sida. Hur vi får tid och råd att förverkliga en dröm eller ett projekt.
Till hösten vill vi ha ett kul, spännande och utvecklande program som angår oss i Qniv. Tips på föreläsare, aktiviteter och workshops välkomnas varmt. Tag kontakt med:
Eva Leandersson  eva@evalea.se   0320-145 16
Anne Andrén anne@1pool.se 0340- 164 16

Självklart blir det även allmänna föreläsningar och lunchföreläsningar varannan gång.

Välkommen och trevlig Sommar!

Helén med styrelse

info@qniv.se

www.qniv.se

0708-301391

 

Nyhetsbrev maj 2008

Hej alla härliga Kvinnor i Qniv!

Hoppas alla njuter av att leva som jag gör även om en del av oss har det stressigt omkring sig och en del mindre. Livet är föränderligt under våra liv och det är en konst att leva i nuet. Det krävs träning hela tiden. Vi kan ju inte göra något åt det förgångna och vi vet inget om det som kommer.

Ibland är det bra att hoppa upp på ett moln och titta ner för att få perspektiv och distans till det som sker här nere på jorden. Visst har allt en betydelse som sker men ibland förstorar man det i onödan så det inte känns så bra.
Jag är uppriktigt glad att vårt nätverk har fått leva vidare som det gör och får uppmärksamhet. Det kommer många samtal från kvinnor runt om i Halland och även utanför vårt län som ser vår verksamhet och som t.om. vill vara medlemmar hos oss för det inte finns några nätverk på den egna orten.

Det gäller att ta vara på varandra och våra krafter och kunskaper. I grupperna som fungera lite olika arbetas det på. En del fungerar bra och en del mindre bra. Allt är föränderligt och det gäller att ta egna initiativ så det kommer ny energi.

Qnivs målsättning under året är att fortsätta utvecklingen inom både den sociala och den professionella delen. Tyvärr har det inkommit väldigt få förslag eller önskemål på hur vi ska kunna utveckla den professionella biten under hösten 2008. Det vore bra om vi fick veta era behov ni som redan driver företag. Om du har något förslag eller önskemål maila det till marianne.ortengren@telia.com

Ni som har en affärsidé och har en dröm om att starta eget maila till helen@helenandersson.se

Den 6 maj drar vi igång med lunchföreläsning. Detta var ett önskemål som flera av Qnivs medlemmar har uttryckt i enkäten. Tanken med dessa korta presentationer är att de medlemmar inom Qniv som vill prata om sin verksamhet ska få en möjlighet att göra det.
Ett förslag är att vi har dessa presentationer varannan gång, så på nästa lunch i juni blir det ingen föreläsning.

Jag hoppas också att ni uppmärksammat att det nu på vår hemsida www.qniv.se varje vecka presenteras ” veckans qnivare”. Detta var också ett önskemål från flera medlemmar som framkom via enkäten. Vi har utifrån bästa förmåga försökt att tillfredställa så många som möjligt för att få till ett bra och fungerande nätverk inom flera plan, tyvärr lyckas vi kanske inte tillfredställa alla. Men har ni förslag på saker som ni vill förändra och förbättra inom Qniv så ta gärna kontakt.

Glöm inte att betala in medlemsavgiften innan 30 april, annars försvinner ni ur medlemsregistret. Plusgiro 304139-9

Programmet under maj månad:

Tisd 6 maj Drop-in lunch på Folkets Hus kl.11.45 med lunchföreläsning från kl.12.30

Tisd 13 maj Föreläsning ” Getbanken” Annette Rosatti från Ödsmål. Folkets Hus lokal Norrdal kl.19.00
För att veta hur många som vi skall köpa frukt så behövs en anmälan till denna föreläsning till m.dohse@telia.com
OBS! PÅ denna föreläsning får man ta med sig gäster. 50kr per person.

Sönd 18 maj Vårstädning med Qigong på Gubbanäset
söndag mellan kl.10-13, Gubbanäset (femte vik) på Getterön. Vi i Qniv har adopterat en strandäng som vi vårstädar och gör fin. Tag med fikakorg.

Onsd 21 maj Få en flygande start! Mod, möjligheter och medvind..
Kl.18.00-21.00 Folkets hus sal Norrdal Gratis Entré
Kan ni inte denna dag kanske Du kan komma även till Falkenberg den 27 maj.
se bifogad inbjudan

Ha det så bra tills vi ses och ha en Härligt underbara Valborg och Pingst!
NJUUUUT av våren!

Hälsningar
Helén
0708-301391

Nyhetsbrev april 2008

Hej alla Qnivare!           

Tittar ut genom fönstret och ser den snöiga våren som dolt både tulpaner och påskliljor. Våren kommer nog och nu känns det ju som riktig vår efter denna påsk när det äntligen töar.

Det skall hända  mycket i vårt nätverk framöver och vi har redan bokat in den 8 mars för nästa års "Kvinnor i fören" på Cinderella.

Vill även påminna om medlemsavgiften som skall vara betald innan den 30 april. Inbetalning sker på plusgiro, kontonr: 30 41 39-9.
Samtidigt med inbetalningen ber jag er också skriva kompletta adressuppgifter för eventuella framtida utskick per post. 
Nya medlemmar kommer att få ett medlemskort skickat på posten.

När det gäller luncherna skulle vi vilja ha hjälp med förslag på en central restaurang där man kunde sitta lite enskilt så man kan ha en liten lunchföreläsning.

Ha det bra tills vi ses.

Helén

0708-301391

Här nedan kommer ett brev i brevet som Monica Dohsé och Marianne Örtengren skrivit. Läs begrunda och tänk till. Det är viktigt för oss alla.

Söndagen den 2 mars var det styrelsemöte hos Helén Andersson, där jag, Monica Dohsé och Marianne Örtengren gick igenom resultatet av den enkät som ca hälften av medlemmarna besvarat. Vi diskuterade vilka aktiviteter vi skall planera utifrån alla de förslag och önskemål som inkommit. Det var två områden som medlemmarna ville utveckla, dels den sociala delen dels den professionella/ affärsutvecklande delen.

Vi vill försöka tillgodose så många önskemål som möjligt och tillsammans kan vi säkert utveckla fler idéer under årets gång.

Här är några förslag:

Förslag 1: På hemsidan presenteras varje vecka en medlem i Qniv som”Veckans Qnivare” med en kortare beskrivning av personen. Detta kommer Eva Leandersson att ta ansvar för och genomföra. Eva kommer att gå efter medlemsinbetalningar vid sitt urval.

Förslag 2: Det fanns ett önskemål från 11 medlemmar att hålla ett föredrag där de presenterar sig själva och sitt företag/arbete. Mariannes och mitt förslag är att man i anslutning till luncherna kan göra en kort presentation på ca 20 min. Efteråt kan man skicka en sammanfattning av presentationen till Eva Leandersson. På så sätt kan vi skapa en ”tjänstebank” på hemsidan. Vi ser vad det finns för kompetens i Qniv och kan lätt hitta vad vi behöver när vi behöver det. Självklart kan den som vill göra en presentation i tjänstebanken utan att ha en ”lunchpresentation”.

Ni som är intresserade av att hålla en kortare föreläsning under en lunch, maila till Monica Dohsé - m.dohse@telia.com  - så gör vi upp en plan för presentationerna tillsammans med Helén Andersson.

Förslag 3: Föreläsningar på kvällstid under våren.

Den första föreläsningen ” Från tråd till mode” Kerstin Paradis Gustavsson kommer att bli tisdagen den 8 april kl.19.00-21.00 på Kerstins gård i Måsarp
Pris: Gratis för medlemmar, gäst 50 kr

Tisdagen 13 maj kl.19.00 föreläser Annette Rosatti, en mycket spännande kvinna som har startat en getbank i Ödsmål, för att hjälpa kvinnor i Uganda att gå i skolan och på detta sätt få mer respekt och blir mer jämställda med männen. Ett mycket lyckat projekt som nu har pågått i fyra år och som bara växer. (Jag har själv skaffat mig en get för att stödja dessa kvinnors utveckling).
Pris: 50 kr per person och man får ta med sig en gäst.

Förslag 4: Utveckla den professionella/ affärsmässiga delen.
Inför hösten planerar vi 4 föreläsningar kring temat hur vi skall stärka våra företag, utvecklas och skaffa fler kunder samt underlätta allt pappersarbete.

Några förslag på ämnen som framkommit genom enkäten:

v   Förenkla rutiner för mitt pappersarbete.

v   Marknadsföring – Hur når jag ut till tilltänkta kunder?

v   Skatter/Moms

v   Förändringsprocesser

v   Finansiering

v   Vad skall jag ta betalt?

Efter konferensen på Cinderella kan vi även lägga till: Bättre kunskap om offentlig upphandling – Hur blir jag bättre på att lägga anbud.

Detta är några av de förslag som finns. Har du fler förslag på ämnesområden som du tycker är viktiga för att utveckla den professionella/affärsmässiga delen? Skicka då ett e-mail till Marianne Örtengren – marianne.ortengren@telia.com och ange:

-           det/de ämnesområden som är viktigast för dig

-           finns det något ämnesområde som du vill lägga till

-           är du beredd att betala för att lyssna på en föreläsare (Skall vi få bra kvalité på föreläsningarna måste vi nog vara beredda att betala)

När vi fått era synpunkter kommer vi att återkomma med höstens program!


Med alla de förslag och idéer som kommit fram genom enkäten kan vi bara säga att det kommer bli ett spännande och utvecklande år för Qniv!

Hälsningar Monica Dohsé/ Marianne Örtengren

 

Nyhetsbrev februari 2008

Väl mött till en ny säsong av inspiration och utveckling i vårt nätverk. Det är dags att börja botanisera i vårens föreläsningar och kurser… Skynda, skynda några är det bråttom att anmäla sig till.
PEB – På egna Ben är ett nytt projekt:

som tar vara på kvinnors företagande, syftet är att utveckla och stimulera företagandet, ta fram förebilder och tydliggöra kvinnors företagande som betydelse för jämställd och hållbar tillväxt i länet”.

Läs mer under kalendarium och de länkar som finns där.

Vi har våra företag och yrkesroller, men vi har också många idéer och tankar om att kanske kunna starta en sidoverksamhet, ett projekt, kanske byta karrär eller bara ändra på något vi tycker är fel… Den där idén som ingen annan vet, den ligger undanstädad i en pärm eller en byrå som ett minne och påminnelse om att tiden inte räcker till...

Men du, ta fram dina tankar i vår, damma av den där affärsidén, låt oss veta vad du går och grunnar på … Det KAN finnas någon annan här i vårt nätverk som har en liknande idé, eller t.om kan tillföra din idé den kraft den behöver för att få fart! Statistiskt sett ligger du bra till kvinna, har du en idé
– så är den antagligen bra också!

Ofta är det i det spontana och tillfälliga som frö planteras, men nu när vi har både hemsida, lunchmöten och chanser att träffas, låt oss våga ett ”hopp” och kasta oss ut i det okända. Nu finns dessutom nya goa miljoner som vill ta tillvara tillväxtpotentialen i kvinnors företagande och idéverksamhet i länet.

Vi har diskuterat huruvida det kanske borde finnas en blogg på vår hemsida där medlemmarna kan logga in mer internt? Kan det vara nåt? Säg vad du tycker
– allt är möjligt!

Arbetet med Internationella Cinderella pågår för högtryck.

Skicka ut till alla era nätverk!!

Det behövs påtryckningar hela tiden ända fram till avgång. Det känns som ett mycket bra program när vi lyssnat av utifrån. Det är ett unikt projekt styrt från Halland och speciellt Varberg. Just nu är det minst 50 från Halland som åker med.

Resultatet av enkäten kommer styrelsen tillsammans med Monica Dohsé och Marianne att utarbeta ett framtida program med en programgrupp.

Vid pennan

Helén Andersson, Ordförande
0708-301391

Eva Leandersson
webmaster
Glöm inte kolla era uppgifter på hemsidan
www.qniv.se info@qniv.se
070-2447333

"Skidorna står och skrotar i förrådet, låt oss köpa tulpaner och invänta våren, ingen idé att gråta över snön som ändå inte behagar komma. Och farfars vadmalsbyxor som Marianne Schönning så kärleksfullt och stilmedvetet drog fram ur min garderob innan jul får vackert vänta" /evalea.


Nyhetsbrev januari 2008

God fortsättning på 2008! Hoppas året har börjat bra för DIG.

Här kommer några av mina tankar inför 2008 . En önskan inför detta året är att vi skall utvecklas som nätverk med nya projekt och idéer. Inga ideér är fel utan skall få prövas i tanke och handling.

Alla medlemmar skall delta med lust och glädje utan att någonsin känna att man måste ställa upp. Man skall komma av fri vilja för att få och att dela med sig. Under olika tider i livet har vi olika mycket tid och detta skall finnas förståelse för. Många nya kunskaper skall förmedlas till varandra utan känsla av konkurrens. Det skall vara öppenhet mellan medlemmarna och ett förtroende för varandra.

Tillsammans blir man stark både i arbete och i det privata. Människor är i grunden lika. Detta är mina önskningar inför 2008.

Årsmöte kommer att hållas i Tabernaklet den 30 januari 18.30. Monica Dohsé är föredragshållare om Skratt är Hälsa. Dagordning kommer. Första lunchmötet är den 5 februari. Bifogar NRC s nyhetsbrev från december 2007.
Den 15 januari är jag tillbaka efter semestern.

Hälsningar Helén

LÄS NRC: nyhetsbrev (pdf) HÄR


Nyhetsbrev December 2007

Kransa och glögga inför julen!

Ta några djupa andetag och kom till Kerstins mysiga gård på Trulsa i Måsarp den 18 december kl.18.30. Där binder vi kransar och gör annat julpynt tillsammans. Och så glöggar vi lite. Kerstin ordnar ris och grundmateral. Ta med band och annat som du tycker om att dekorera med.

Anmäl dig på info@qniv.se eller telefon 0708-301391.
Vi välkomnar julen tillsammans i Qnivs nätverk.

För övrigt planeras Cinderellaresan för högtryck just nu, håll utkik i Hallands Nyheter, det kommer snart ett reportage. Den unge trevlige journalisten konstaterade att om det funnits aktier i projektet, hade han genast köpt! Det gläds vi åt och ångar vidare! Och du som tvekar eller fortfarande inte bestämt dig för att följa med i mars – ta ännu ett djupt andetag och minns hur du känt andra gånger när resor och möten blev av.
Känslan efteråt – upprymdheten och framtidstron... att ha varit delaktig i något viktigt! Så boka dig nu på konferensen på Cinderella – det kan bli årets händelse!

Inför nästa år utvärderar vi gruppmötena i Qniv. Vi studerar enkäten noga och återkommer med rapport på årsmötet som är planerat till den 30 januari kl.18.30! Det är viktigt att vi kommer ihåg hur allting började. ”Målet är att bygga ett nätverk där lusten och glädjen skall styra, man behöver inte känna att man måste ställa upp, utan man ska vara med för att man vill själv inifrån och för att få egen tid att utvecklas".

Anne Andrén berättade vid ett tillfälle om ”spagettimodellen” där olika ledare/grupper /taleskvinnor träder fram i specifika projekt, för att sedan träda tillbaka i andra. Gruppen som helhet får en bra styrfart och de mindre grupperna utvecklas genom att ibland ta täten. ”Frontlinjen böljar som spagetti” - en kul bild och något att fundera över när vi pratar om kvinnors sätt att arbeta och tänka.

Till sist, alltför mycket tid vid datorn eller stillasittande i bil och på kontor måste kompenseras med annat...

Söt och kraftfull på samma gång... - Julbocken Tindra i Björketorp. Vill du ha byggbeskrivning tag kontakt med Eva. eva@evalea.se

GOD JUL och HELG och FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET
önskar Helén med styrelse

Rapport från Cinderellaprojektet
Nätverka till Havs
på Internationella Cinderella med kvinnor i fören 9-10 mars 2008

Vad händer just nu?

Till vår stora glädje och tacksamhet stöttar både region Halland och Länsstyrelsen i Halland detta projekt ekonomiskt. Det blir alltså Halland som står som värd för denna konferens.

Just nu arbetas det mycket hårt med programmet. Det är på plats inom kort.
De som jobbar med detta är Monika, Anne, Marianne, Viola, Eva och undertecknad från www.Qniv.se i Varberg. Många har visat ett stort intresse och en positiv inställning till konferensen. Titta in på www.qniv.se/Cinderella så ser ni vilka som är med nu och det kommer in många flera.

Vi kan för vår inre syn se minst 1200 positiva härliga kvinnor och män ombord som med liv och lust deltar i föreläsningar, seminarier, workshops och skaffar nya kunskaper och kontakter för att stärka sitt företagande och sin karriär inför framtiden.

Det finns fortfarande plats att vara med på Speakers Corner och berätta och presentera sitt material om sin verksamhet/företag under 3-5 minuter. Där finns en bra mötesplats för nya kontakter. En lista kommer att läggas ut på nätet så man kan se vem som deltar.

Det finns också plats på utställningstorget att presentera sin utställning eller verksamhet. Torgplatsen kostar 500 kronor+ moms för mindre företag och projekt och för organisationer 5000 kronor+moms. Tyvärr får ingen försäljning ske ombord men det finns möjlighet att ta upp beställningar för framtida kontakter/affärer.

Preliminärboka redan NU! Eller före sista december.(inte bindande) förrän det är betalt. Det är mycket viktigt eftersom det är en charter och det finns stränga regler för att man ska kunna ha båten för sig själv. Erlings Resor håller i bokningar och bussplaneringen. Boka på www.Erlingsresor.se eller ringer 0346-19615.

Tänk på att ingen har råd att avstå från att delta i denna konferens. Det är nu vi skall ta plats i samhället med stöd av näringsdepartementet och visa alla våra fantastiska projekt, lägga grunden för ett förändrat företagsklimat och påverka framtiden!

Decemberhälsningar
Helén Andersson
projektledare
Ring för info 0708-301391

November 2007
I en kall soldisig värld av annalkande vinter är det dags att göra något oväntat! Ska du lära dig något om SIDEN? – Tag chansen nu!! Eller kanske ett frukostmöte i Himle som kan tina upp en frusen morgon. Titta i kalendern och på anslagstavlan. Nya inbjudningar nästan varje dag. Till Falkenberg är vi inbjudna att besöka en utställning om MANDEL. Hur ska du hinna med allt? Qnivs medlemmar har hittat en kraftpåfyllningsplats i tillvaron hos Emma på Dagsås Yoga. Andas in, andas in, men glöm inte bort att andas ut. Det är tomrummet i krukan som gör den användbar. Tomheten, stillheten har en funktion!!

OBS
Anmälan till Internationella Cinderella senast den 15 december hos Erlings Resor 0346-19615 eller på www.nrckvinnor.org  Program finns på www.qniv.se/cinderella

I kalendariet kommer snart en länk där du kan följa med i "runt-om-kring-arbetet med vår båtresa. Olika arbetsgrupper har börjat bildas och redan finns massor av initiativ och spännande idéer.

Qnivs Gruppmöten fortskrider, om än i lite makligare takt än förut. Juletiden närmar sig, man ska hinna med sina tomrum också :-) En enkät är på gång hur vi tycker grupperna fungerat och hur vi ser på fortsättningen, Helen mailar ut vid tillfälle. För framtiden finns alla möjligheter.. grupper kan omformas, delas upp, korsbefruktas och vara precis på det sätt som passar oss. Det viktigaste är att hitta former att mötas.

Ett nätverk ska kunna vara ett vågat språng mot nya erfarenheter.... men också en trygghet och en plats att få slappna av, skratta och träffa likasinnande...

Planerade möten: Gruppmöte 4 Fredagen 11 januari klockan 18.30 hos Monika Dohsé, Brearedsv. 70 B
Gruppmöte 5: Lära känna varandra kväll den 25 november på Gårdakrik
liten måltid serveras. För dig som inte varit med om detta ännu.
Anmälan till Helén 0708-301391 eller helen@helenandersson.se
Gruppmöte 2: Februari hos Anna i Morup...
Gruppmöte 1: Julmys med Framtidstankar...
Välkommen att lägga ut information om er verksamhet eller tipsa om aktiviteter på anslagstavlan. Maila Eva eva@evalea.se

Ordinarie Styrelsemöte den 27 november hos i Qniv hos Camilla Blomfelt

Tisdag 4 december 11.45 har vi JUL LUNCH.

Med önskan om tomrum och språng i ljuv förening

eva leandersson i samarbete med Helén Andersson.
evalea , webansvarig , Helen Andersson, Ordförande i Qniv.

Nyhetsbrev Oktober 2007

Vilken glädje det är att möta andra kvinnor. Vilken kraft det finns outnyttjad. Tänk vad världen skulle bli annorlunda om det var hälften kvinnor och män överallt. De tekniska produkterna skulle vara vackra och användbara på ett praktiskt sätt utan att vara krångliga. Man skulle njuta av dammsugarens skönhet varje gång man städar. Vilken glädje att då göra rent.
Det ligger många tankar och kreativitet hos oss i nätverket. Ta fram det, använd skapandets och lustens kraft att förändra. Modets glädje och känslan att vara bra. Nätverket finns för dig som vill gå vidare i livet.
Skall nästa vecka åka till en konferens i Stockholm på internationell nivå som handlar om bland annat entreprenörskap och utveckling för kvinnor.
Det är på engelska. Är inte så proffsig på detta men man måste tro att man kan så skall det nog gå bra. Skall där presentera Internationella Cinderella med kvinnor i fören och berätta om Qniv.
Titta in på www.nrckvinnor.org så ser du programmet. Det är fortfarande platser kvar om du vill med.

Samma text som förgående nyhetsbrev kommer här men det tål att upprepas.
Titta in på Qnivs hemsida www.qniv.se och se så att alla dina uppgifter är med, se under medlemmar. Skriv även lite om dig själv och skicka med ett foto så vi kan lära känna varandra och ha ännu mera glädje av varandra. Lägg in den på ditt skrivbord på skärmen så du har den lätt tillgänglig . Kontakta Eva Leandersson med uppgifterna. Ta gärna foto på era möten och skicka dem med någon text till Eva. Mailadress eva@evalea.se

Glöm inte att anmäla Dig till aktiviteterna och hör gärna av dig om du vill förmedla något.

Med önskan om en härlig oktober.
Helén med styrelse
info@qniv.se
0708-301391


Nyhetsbrev September 2007

Minns i november den ljuva september…….
Vi är inte där ännu men hösten är här med hög klar luft och lättare att andas. Ta var på den med promenader och djupandningar för arbete finns det gott om.
Det var verkligen glädjande att så många kom på lunchen i tisdags. Det stärker upp om det känns lite tungt.

Ett tips. Gå igenom och titta på Qnivs hemsida www.qniv.se och se så att alla dina uppgifter är med, se under medlemmar. Skriv även lite om dig själv och skicka med ett foto så vi kan lära känna varandra och ha ännu mera glädje av varandra. Lägg in den på ditt skrivbord på skärmen så du har den lätt tillgänglig . Kontakta Eva Leandersson med uppgifterna.Ta gärna foto på era möten och skicka dem med någon text till Eva. Hon har mailadress eva@evalea.se

NRC(Nationellt resurscentrum) har också en hemsida där du hittar övriga Sverige och Europa. Titta in på www.nrckvinnor.org. Där kan du redan nu anmäla dig till Internationella Cinderella med kvinnor i fören.

Glöm inte att anmäla Dig till aktiviteterna.

Med önskan om en underbar höst.

Helén med styrelse
info@qniv.se
0708-301391


Nyhetsbrev Augusti 2007


Hösten är kommen, men sommaren med sina modiga 28 grader vill inte riktigt släppa sitt grepp. Och det tackar vi för, och för solparasollerna också som låter oss pusta en stund. Qnivluncherna har nu kommit igång igen och det har inkommit nya brev till hemsidan:
Följ länkarna här till Helen på Gårdakriks nyhetsbrev (<klicka där) och bli inspirerad, här finns restips och äventyr för singlar mfl, och de senaste bröllopsnyheterna på gårdakrik förståss.

Ulrika Sandströms spännande online-kurs för "Lugn och balans"

hittar du här >
www.naracoaching.se

Från Emma på Dagsås Yoga kommer höstens program.(<och klicka där) Retreat, utbildning och kurser, endags eller längre. Öppna ditt hjärta för det oväntade!

Ragnhild Engelstad har sitt höstprogram på sin hemsida som du hittar på medlemssidan eller
här Både individuella behandlingar och olika cirkelgrupper finns i utbudet.

Grupp 3 planerar Yogaträff på Dagsås och grupp 2 (Börs brudar) är i full gång och utforskar Börs gårds många möjligheter tillsammans med Jen Janzdotter, redan har Ragnhild Engelstad haft några av sina kurser förlagda dit. Är det inte fantastiskt hur nätverket kombinerar nytta, nöje, hälsa och viktiga ting... Livet är en resa och vi har baaaaaraaa varaaandra... som Thomas Di Leva uppmärksamt noterat.

Påminner om att man gärna får skicka in en presentation till ANSLAGSTAVLAN, se exempel på inskick på medlemssidan (namn som är gröna har länkar). Det behöver inte vara några märkvärdigheter och informationen går att ändra vid önskemål. Lite om vem du är, vad du jobbar med och dina framtidsdrömmar eller planer. Det öppnar möjligheter för samarbeten och nya vänner, likasinnad själ hittar en annan... och vi lär känna varandra i vårt växande nätverk.

Fler nyheter och projekt är på gång, håll utkik här i nyhetsbreven, anslagstavlan, länkarna och kalendariet. Och skicka gärna in förslag till hemsidan genom anslagstavlans adress.
Alla här i nätverket kan annonsera sina aktiviteter på hemsidan!! Skicka in information, länkar, bilder, inbjudningar osv.

Denna gången med hälsning från er Webby Eva Leandersson i Hallands utmarker och en bit till, från metropolen Björketorp.Nyhetsbrev Juni 2007

Hot, Hot, Hot och lite lite droppar från himlen. Sommar, sol, glädje, närhet , inspiration.
Vi är nu 48 medlemmar och fler kommer in hela tiden. Det är mycket glädjande att det finns ett så stort intresse. OCH det behövs……Vi behöver varandra i nätverkande i många situationer i livet. Stöttning, en hjälpande hand, affärer, i styrelser m.m.

Gunilla Edding vill t.ex ha en Tonårsmammaklubb i Varberg. Det kan vara tufft att vara tonårsförälder. Varför inte träffas, fika, prata och ha kul ihop. Plats: Café Mignon, se vidare i kalendariet.

Qnivs hemsida är full med uppgifter och inspiration. Där kan du också hitta alla medlemmarna och lite olika länkar och hemsidor. Lägg in den på ditt skrivbord på skärmen så du har den lätt tillgänglig www.Qniv.se
Glöm inte att själv fylla på det du vill ha med. Där inte tider och plats finns kan mötena vara lite preliminära.
Gruppmötena skrivs i blå färg i kalendariet. Det finns nu även en Anslagstavla med nya ideér och upprop.

NRC(Nationellt resurscentrum) har också en hemsida där du hittar övriga Sverige och Europa. Titta in på www.nrckvinnor.org

Glöm inte att anmäla Dig till aktiviteterna som du hittar under KALENDER
Anmälan göres till info@qniv.se eller till Marianne på telefon 0340-10106 eller 0708-110108

Med önskan om en härligt skön sommar!!! Helén med styrelse

PS Ett stort och fantastiskt projekt är på gång inför nästa år. Boka redan nu datumet.
”Internationella Cinderella med kvinnor i fören” 9-10 mars 2008.
Viking Lines Cinderella är chartrad för kvinnorna i vår organisation, ett otroligt spännande projekt med pressuppbåd, politiker, näringsliv inbjudna med syfte att visa kvinnors kompetens och möjlighet att skapa tillväxt och hållbar utveckling, en manifestation som kommer att låta tala om sig i press och övriga media.
Projektet drivs av RRC Halland(Regionalt resurscentrum) med stöd av NRC (Nationellt Resurscentrum).

Projektledare är er ordförande. Minst 1200 kvinnor ombord från hela Sverige och övriga Europa. Båten tar 2.500 personer men då är varje kojplats full. Kom med förslag till program. De halländska kvinnorna är värdinnor.

Priset är 995 kronor + bussresa ca. 350 kronor. Resan bokas via www.NRCkvinnor.org.

Teknisk arrangör är Erlings Resor i Slöinge.
www.erlingsresor.se Företaget består bara av kvinnor.

 

 

Nyhetsbrev Juni 2007
Hej alla härliga nätverkare! Nu knyter vi ihop en spännande och händelserik vår med att bjuda in er alla till

Dans Krans och Knytis

Tid: tisdag 19 juni kl 19.00

Plats: hemma hos Helén i ladan på Gårdakrik
vägbeskrivning www.gardakrik.se

Vi binder svenska midsommarkransar och hoppas på internationellt inspirerad dans - kanske fr Afrika eller Libanon eller Trinidad - vi är öppna för allt. Mat eller frukt eller dricka - var och en tar med det som önskas.

Har vi någon musiker i nätet? Om inte får vi nöja oss med inspelad musik kryddad med väldans gott humör.

För samåkning kontaktar vi varandra
.

Välkomna! Helén o Anne o Marianne
Nyhetsbrev Maj 2007

Solen skiner fåglarna kvittrar råbockarna skäller torgen fylls och stugorna fejas inför sommaren som redan känns som om den vore här. Det är aprilväder. Njut!!!

Här kommer nya intressanta programpunkter framåt. Vi har skrivit in det som nu är känt i Kalendern för att du skall kunna boka in det i din almanacka. Vi välkomnar nya synpunkter och ideér.

Välkommen in i Qniv du nya medlem. För dig blir det en djupare presentationskväll i maj. Kvällarna är inbokade och speciell inbjudan kommer till dig när grupperna är klara. Har du speciella önskemål vill vi gärna veta detta.

Många har betalat in medlemsavgiften på 200 kronor och vi hoppas att du betalar in senast den 1 maj till PLUSGIRO 30 41 39-9. Glöm inte skriva ditt namn, adress, hemsida, mail och arbete.

Qnivs hemsida är full med uppgifter och inspiration. Där kan du också hitta alla medlemmarna och lite olika länkar och hemsidor. Lägg in den på ditt skrivbord på skärmen så du har den lätt tillgänglig www.Qniv.se

Glöm inte att anmäla Dig till aktiviteterna. Anmälan göres till info@qniv.se eller till Marianne på telefon 0340-10106 eller 0708-110108

Med vänliga aprilhälsningar Helén Anderson med Styrelse
0340-34234, 0708-301391Nyhetsbrev April 2007
Inbjudan till VÅRFEST för alla sinnen i 3 städer

Lust, känsla o skönhet

Kungsbacka
Onsala Herrgård… Söndagen 15 april kl 16.00
En lustfyll eftermiddag för kvinnor i farten.

Modevisning av MOCKA OF SWEDEN och mellansnack om färger och klädstilar.
Föredrag av Helen Andersson "Lust till möten" www.helenandersson.se
Kaffebuffé med underbara bakverk ….Pris 225 kr .. Anmälan senast den 10 april, Välkomna Varberg
Träslövs trädgård Lördagen den 21april kl 16.00
Modevisning bland växter och vackra trädgårdsprydnader

Modevisning av MOCKA OF SWEDEN
Spännande möten av färger och material
Liten vårbuffé - Pris 125 kr .. Anmälan senast den 15 april. Välkomna


Stockholm
Malmgårdens Växthus, på Söder. Tisdagen den 24 april kl 18.30

Modevisning MOCKA OF SWEDEN
Ett spännande möte mellan storstaden och naturen i ett underbart växthus
Det är magnolians dag I växthuset, kom och njut
Liten vårbuffe med vin…..pris 200 kr .. Anmälan senast den 20 april. Välkomna

Anmälan till Marianne Schönning 0340-10106
eller marianne@mocka.com
begränsat antal
FÖRST TILL KVARN

Betalning till bankgiro 859-0820
www.mocka.com

Lyckan är att finna sin egen stil i färg och form


Nyhetsbrev Mars 2007

Nu är det vår. Solen skiner och värmer våra kroppar och själar.

Det har varit stort gensvar på förra nyhetsbrevet och en hel del har betalat in medlemsavgiften. Medlemsavgiften om 200 kronor skall vara betald senast den 1 maj för att kunna delta i vår utbildning och träffar.

Inbetalning skall ske till PLUSGIRO 30 41 39-9. Glöm inte skriva ditt namn. Medlemskortet kommer på datorn eller per brev. Medlemskapet kommer Du att ha mycket glädje av. Bl.a. gratis deltagande i allt som vi får resurspengar till. Halva priset på alla inbjudningar som har inträdesavgift. Alltså fantastiska föreläsningar och medlemskvällar med kultur m.m. Förslag ser vi fram emot att få från Dig, om Du hört och sett något som är viktigt för oss alla.

Röstcoachingen med Eva Törnqvist Nyman är mycket uppskattad som ingår i styrelseprojektet som vi skall jobba med till och med oktober. Röstcoachingen är två gånger till och är mycket användbar för alla som vill eller talar inför publik och för ditt eget självförtroende.

Efter hand som nya medlemmar kommer in delas dessa upp i coachinggrupper där första träffen tas om hand av Helén Andersson som en djupare presentationskväll. Inbjudan kommer när gruppen är klar. Har du speciella önskemål vill vi gärna veta detta.

Glöm inte att anmäla Dig till aktiviteterna. Anmälan göres till info@qniv.se eller till Marianne på telefon 0340-10106 eller 0708-110108


Qnivs första nyhetsbrev Februari 2007

Våren är på väg och vi med den. Välkommen in i vårt nätverk. Först ut under våren är vårt styrelseprojekt som vi skall jobba med till och med oktober. I den ingår bl.a. röstcoaching med Eva Törnqvist Nyman. Röstcoachingen är tre gånger och är mycket användbar för alla som vill eller talar inför publik och för ditt eget självförtroende.

Nu kommer vi till det som är viktigt innan Du kommer med. Medlemsavgiften om 200 kronor skall vara betald för att kunna delta i vår utbildning. Inbetalning skall ske till

PLUSGIRO 30 41 39-9. Glöm inte skriva ditt namn. Medlemskortet kommer på datorn eller per brev. Medlemskapet kommer Du att ha mycket glädje av. Bl.a. gratis deltagande i allt som vi får resurspengar till. Halva priset på alla inbjudningar som har inträdesavgift. Alltså fantastiska föreläsningar och medlemskvällar med kultur m.m. Förslag ser vi fram emot att få från Dig, om Du hört och sett något som är viktigt för oss alla.

Efter hand som nya medlemmar kommer in delas dessa upp i coachinggrupper där första träffen tas om hand av Helén Andersson som en djupare presentationskväll. Inbjudan kommer när gruppen är klar. Har du speciella önskemål vill vi gärna veta detta.

Glöm inte att anmäla Dig till aktiviteterna. Anmälan göres till info@qniv.se eller till Marianne på telefon 0340-10106 eller 0708-110108